Cherry b& bJacob: bContemporary bNursing: bIssues, bTrends, band bManagement, b7th
bEdition
MULTIPLE bCHOICE
1. Clara bBarton bis bknown bfor:
a. becoming bthe bfirst bblack bpublic bhealth bnurse.
b. establishing bthe bHenry bStreet bSettlement.
c. founding bthe bAmerican bRed bCross.
d. publicizing bthe binadequacies bof bhospital-based bnursing bschools.
ANS: b C
The bAmerican bRed bCross, bfounded bby bClara bBarton bin b1882, bassisted bin befforts bto
bcontinue bpublic bhealth bnursing.
DIF: Knowledge REF: b b p. b11
2. Students bare bassigned bto bwrite bto btheir bstate bleaders babout ban bissue baffecting btheir
bcommunity. bOne bstudent bwrites babout bthe bneed bamong brural bcommunity bfor bgreater
baccess bto bacute bcare bservices. bWhich bof bthe bfollowing bpieces bof blegislation bshould
bthe bstudent buse bas ba breference?
a. Social bSecurity bAct
b. Hill-Burton bAct
c. Sheppard-Towner b Act
d. U.S. bCivil bService bAct
ANS: b B
The bpurpose bof bthe bHill-Burton bAct bwas bto bprovide bfunding bto bconstruct bhospitals band bto
bhelp bstates bin bplan bfor bother bhealth bcare bfacilities bin baccordance bwith bthe bneeds bof
bcommunities.
DIF: Knowledge REF: b b p. b13
3. The bpractice bof bpublic bhealth bnursing band bthe bHenry bStreet bSettlement bare bcredited bto:
a. Mary bBreckenridge.
b. Mary bSeacole.
c. Clara bBarton.
d. Lillian bWald.
ANS: b D
Lillian bWald, ba bpioneer bin bpublic bhealth bnursing, bis bbest bknown bfor bthe bdevelopment
band bestablishment bof bthe bHenry bStreet bSettlement.
DIF: Knowledge REF: b b p. b6
4. Occupational bhealth bnursing bfeatures bbeliefs bsimilar bto bthose bof bwhich bearly bnursing
bpioneer?
a. Lillian bWald
b. Florence bNightingale
c. Clara bBarton
d. Mary bSeacole
ANS: b A
, Lillian bWald bdeveloped bthe bfirst bnursing bservice bfor boccupational bhealth.
DIF: Comprehension REF: b b p. b10
5. What bhistorical bevent bfirst bled bto bthe brecognition bof bthe bcontribution bof bblacks bto bnursing?
a. Florence bNightingale’s bacceptance bof bblack bnurses binto bthe bfirst bnursing bschool
b. The bcontributions bof bblack bnurses bat bthe bPennsylvania bHospital, bthe bfirst
bhospital bin bAmerica
c. Mary bSeacole’s befforts bto bcare bfor bsoldiers bduring bthe bCrimean bWar
d. The bwork bdone bby bwives bof bwealthy bblack bnobles bwho bcarried bfood band
bmedicine bfrom bhouse bto bhouse bduring bthe bMiddle bAges
ANS: b C
Although bNightingale’s bschool brefused bSeacole, bshe bwas bable bto bmake ba bdifference bin
bthe bCrimean bWar band blater bwas brecognized bfor bher befforts.
DIF: Comprehension REF: b b pp. b8-9
6. World bWar bI bcontributed bto bthe badvancement bof bhealth bcare bby:
a. increasing bthe bnumber bof bprivate bcare bhospitals band bdecreasing bthe brole bof
bpublic bhealth bservices.
b. employing ba blarge bnumber bof bcivilians bto bprovide bcare bto breturning bsoldiers
bthrough bthe bRed bCross.
c. introducing bspecialists bin bnursing bsuch bas bnurse banesthetists.
d. increasing bthe bnumber bof bcommunity bhealth bnurses.
ANS: b C
World bWar bI boffered bnurses ba bchance bto benter binto bnew bfields bof bspecialization, bas bis
bseen bin bthe bexample bof bnurse banesthetists, bwho bbecame bpart bof bsurgical bteams bat bthe
bfront blines.
DIF: Comprehension REF: b b p. b11
7. The bprimary bpurpose bof bthe bSocial bSecurity bAct bof b1935 bwas bto:
a. increase bresearch bthat bfocused bon bminority bgroups.
b. provide bmedical bcare bfor bchemically bimpaired bpersons.
c. ensure bhealth bcare bfor bolder badults bthrough ba bnational binsurance bsystem.
d. decrease bthe bpublic’s bfinancial bburden bby blimiting bservices boffered bby blocal
bhealth bdepartments.
ANS: b C
By bproviding bhealth binsurance bfor bolder badults, bthe bSocial bSecurity bAct bof b1935 bset
bthe bprecedent bfor bthe bpassage bof bthe bMedicare band bMedicaid bActs bthat bfollowed bin
b1965, bbut bthe bact balso bprovided bmaternal band bchild bwelfare bservices, brehabilitation bfor
bthe bmentally band bphysically bchallenged, bmedical bcare bfor bblind bindividuals band
bcrippled bchildren, band bunemployment bbenefits.
DIF: Comprehension REF: b b p. b12
8. A bclient basks bthe bnurse, b“Can byou bexplain bMedicare, ban bamendment bto bthe bSocial
bSecurity bAct?” bThe bnurse bresponds bthat bMedicare:
a. led bto bmany bhospital bclosings, balong bwith ba bdecrease bin bacute bcare
bhospital–based bnursing bcare.
, b. provided bmedical binsurance bto bthose byounger badults bor bchildren bwho
bwere bnot beligible bfor bprivate binsurance bbecause bof bcatastrophic billnesses
bsuch bas bcancer.
c. provided bpreventive bcare bfor bwomen, binfants, band bchildren.
d. ensured bthat bindividuals bages b65 band bolder band bthose bwith bend-stage brenal
bdisease bor bpermanent bdisabilities bhad bhealth bcare binsurance.
ANS: b D
The bMedicare bprogram bprovides bhospital binsurance, bPart bA, band bmedical binsurance,
bPart bB, bto ball bpeople bages b65 band bolder bwho bare beligible bto breceive bSocial bSecurity
bbenefits; bpeople bwith btotal, bpermanent bdisabilities; band bpeople bwith bend-stage brenal
bdisease.
DIF: b b Comprehension REF: b b p. b14
9. A bcomparison bof bnursing bin bthe b1980s bto bnursing bin bthe b1990s breveals bthat:
a. in bthe b1990s bnursing bexperienced ba bsignificant breduction boccurred bin
bpreventable bdiseases bcaused bby bunsafe/unhealthy blifestyles.
b. tuberculosis bwas bthe bprimary bconcern bfor bnursing bin bthe b1980s, bwhereas bthe
bAIDS bepidemic bemerged band bwas bits bfocus bduring bthe b1990s.
c. a bdecrease bin bambulatory bservices bin bthe b1980s bprompted ban bincrease bin
bpublic bhealth bnurses bin bthe b1990s.
d. the bdemand bfor badvanced bpractice bnurses bincreased bin bthe b1980s band bthe
b1990s bas ba bresult bof bthe beconomy band bconcern babout bthe bhealth bof bthe
bnation.
ANS: b D
The bnumbers bof badvanced bnurse bpractitioners bincreased bas bevidence bof btheir bcost-
effectiveness bas bproviders bof bprimary band bpreventive bhealth bcare bbecame bestablished.
DIF: b b Comprehension REF: b b pp. b16-17
10. Which bstatement baccurately bdescribes bthe bhistorical bperspective bof bnursing bpractice?
a. Nursing bhas bexisted bto bmeet bthe bneeds bof bpopulations, bindividuals, band
baggregates bby bproviding bcare bthat bis bdetermined bby bthe bneeds band bbeliefs bof
bsociety bin bdifferent bhistorical bcontexts.
b. As bmen bbegan bto bbecome binterested bin bnursing, bit bchanged binto ba
brespected bprofession bbased bon bscientific bfact brather bthan bsuperstition.
c. Nursing bhas bhistorically baccepted bindividuals bfrom ball bsocial band
bethnic bbackgrounds.
d. The bUnited bStates bhas bled bthe bway bthroughout bhistory bto badvance
bnursing band bhealth bcare bby bproviding bthe bfirst bhospital band bmedical
bschool.
ANS: b A
Nursing bhas bexisted bsince bbiblical btimes bto baddress bneeds branging bfrom bcontagious
bdiseases bin bearly btimes bto bhealth bprevention bin bthe bpresent btime, bwith bcare bbased bon
bhealth bneeds band bbeliefs bof bthe btime.
DIF: Comprehension REF: b b p. b3 b|pp. b18-19
11. The buse bof bherbs bhas bbecome ba bpopular balternative bto bprescription bdrugs bin btoday’s
bhealth bcare bmilieu. bDuring bwhich bother bhistorical bperiods bdid bhealth bpractices bfocus
bon bthe buse bof bherbs?
a. Prehistoric btimes band bthe bMiddle bAges
b. Civil bWar bperiod band bWorld bWar bI