Complete Solutions
1). The 7 dimensions of aba include applied, behavioral, analytic, technological, conceptually
systematic, effective, and:
Ans: generality
2). One way to remember the 7 dimensions is:
Ans: BATCAGE
3). The dimension of behavioral includes:
Ans: observable and measurable responses, precise definition that describes behavior
and not an outcome, and document that the participants behavior has changed
4). Applied refers to:
Ans: social significance
5). Technological refers to:
Ans: Repeatability
6). Conceptually systematic refers to:
Ans: interventions that come from behavior analysis, enables consumer to derive
similar procedures, and assist in integrating a system and not a collection of tips
7). Analytic refers to:
Ans: functional relation
8). Generality refers to:
PaperStoc.com Page 1 of 11
, Ans: durable, changes last over time, appear in multiple environments, and spreads to
other behaviors
9). Effective refers to:
Ans: did this work?, produces practical results, must reach clinical or social
significance, and noticeable change
10). T or f: refrigerator mothers cause autism
Ans: False
11). T or f: school district staff can diagnose a student with asd
Ans: False
12). Learners who receive 25-40 hours of one on one treatment are receiving what type of
treatment?
Ans: comprehensive
13). The general philosophy of aba treatment includes:
Ans: everyone with autism is capable of learning, right to effective treatment, the
learner is always right, self-determinism, and least intrusive treatment
14). T or f: target behaviors should be selected for the primary benefit of others to simply
maintain the status quo or because they pique the interest of someone in a position to
change the behavior
Ans: False
15). A good operational definition should be able to pass the:
Ans: stranger test
16). The three fundamental properties or dimensional quantities are:
Ans: Repeatability, temporal extent, and temporal locus
PaperStoc.com Page 2 of 11