correct answers
1). How long must a notary retain her journal?
Ans: Ten years.
2). A colorado notary may perform copy certifications on documents
Ans: From the federal government so long as the document doesn't contain language
prohibiting the document from being reproduced.
3). If the notary is presented with a document that does not contain a notary certificate
Ans: The notary should ask the signer to determine what type of certificate to use
based on a plain meaning of the notarial acts.
4). The notary has a disqualifying interest in which of the following situations
Ans: When the notary is named as beneficiary in the document.
5). A notary is not required to record which of the following in her notary journal
Ans: Verbal oath taken by a credible witness
6). Which of the following is true regarding physical presence under rulona:
Ans: There is never an exception to the physical presence requirement.
7). Someone mentions that your signer is in the early stages of alzheimer's disease. what
should you do?
Ans: Screen for identity, willingness and basic awareness, as you would for anyone
else.
8). A qualified person may apply for a notary public commission by...
PaperStoc.com Page 1 of 5
, Ans: Uploading their application, supporting documents to the Secretary of State's
website and paying $10 using a credit/debit card.
9). Commissioned notaries need to update the secretary of state's office when they change
their name, home address, or work address:
Ans: Within 30 days of the change.
10). A protest may be executed by a notary that:
Ans: is acting in the course and scope of the notary's employment with financial
institution.
11). Which of the following is not considered secure and verifiable id under rulona:
Ans: All are secure and verifiable forms of ID accepted under RULONA.
12). Notaries may identify signers using the personally known method. who would be
considered personally known:
Ans: Your colleague that habitually joins you on walks to the Cookie Lady on the 16th
Street Mall.
13). When identifying a signer using the identification method, which of the following is true:
Ans: The identification cannot be expired by more than one year.
14). Under colorado law, a notary may use a credible witness to:
Ans: Identify the signer.
15). Which of the following is true about copy certifications:
Ans: The notary certificate must follow the wording stated in RULONA.
16). A colorado notary public that lives in colorado but works in nebraska may perform
notarizations in either state.
Ans: False
PaperStoc.com Page 2 of 5