1). A brief statement of the reason the patient is seeking health care is called the:
Ans: chief complaint
2). Which of the following is an "abcd" characteristic of malignant melanoma?
Ans: Irregular borders
3). Which question would be considered a "leading question"?
Ans: "You don't get headaches often, do you?"
4). A flat, nonpalpable lesion is described as a macule if the diameter is:
Ans: less than 1 cm.
5). When you are questioning a patient regarding alcohol intake, she tells you that she is "only
a social drinker." which initial response is appropriate?
Ans: "What amount and what kind of alcohol do you drink in a week?"
6). Mrs. britton is a 34-year-old patient who presents to the office with complaints of skin
rashes. you have noted a 3-cm, rough, elevated area of psoriasis. this is an example of a:
Ans: plaque
7). Painful vesicles are associated with:
Ans: herpes zoster
8). A 29-year-old white woman appears jaundiced. an etiology of liver disease has been
excluded. what history questions should the nurse ask?
Ans: Whether she eats a lot of yellow and orange vegetables.
PaperStoc.com Page 1 of 19
, 9). Mr. d. complains of a headache. during the history, he mentions his use of alcohol and
illicit drugs. this information would most likely belong in the:
Ans: personal and social history.
10). The thyroid gland is partially obscured by the:
Ans: sternocleidomastoid
11). To perform the rinne test, place the tuning fork on the:
Ans: mastoid bone.
12). You observe pupillary response as the patient looks at a distant object and then at an
object held 10 cm from the bridge of the nose. you are assessing for:
Ans: accommodation.
13). Normal tympanic membrane color is:
Ans: pearly gray.
14). Ask the patient to look directly at the light of the ophthalmoscope when you are ready to
examine the:
Ans: macula.
15). According to the audit scale , a person who receives a score of 14 is :
Ans: Is in the high risk category for alcohol abuse
16). Bulging of an amber tympanic membrane without mobility is most often associated with:
Ans: middle ear effusion.
17). You ask your patient to perform the dast questionnaire, and note that he scored a "5". you
understand this means:
Ans: the patient is at high risk for drug abuse
PaperStoc.com Page 2 of 19
, 18). After you have the patient complete the audit questionnaire, your tally the score and realize
the patient has scored a "9" . your next communication with the patient should be:
Ans: I see that you completed the questionnaire, may I discuss the results with you?
19). You are conducting a brief negotiated interview with your young male patient after you
have reviewed his audit questionnaire results. you discuss the safe drinking limits per day
for his gender . you explain to him that this number is:
Ans: 4
20). You are discussing the amount of alcohol in different drinks with your patient. you explain
to your patient what constitutes a standard drink. you review that 12 oz of regular beer is
equal to:
Ans: 5 oz. of table wine
21). With consolidation in the lung tissue, the breath sounds are louder and easier to hear,
whereas healthy lung tissue produces softer sounds. this is because:
Ans: air-filled lung tissue is an insulator of sound
22). The characteristic barrel chest of the older adult is due to a combination of factors
including:
Ans: skeletal changes of aging.
23). You would expect to document the presence of a pleural friction rub for a patient being
treated for:
Ans: pleurisy.
24). Both pleural effusion and lobar pneumonia are characterized by _____ percussion.
Ans: dullness heard on
PaperStoc.com Page 3 of 19