107) Exam Questions with Correct Answers
1). Your role is to ensure the safety and serviceability of the stockpile and monitor ae uploads,
transportation, and storage activities. who are you?
Ans: QASAS
2). You have been appointed as your installation's safety chief. who is responsible for
developing, implementing, and managing the esp as part of the overall safety and
occupational health program for the installation?
Ans: installation commander
3). If you are responsible for assisting commanders and staff with resolving explosives safety
concerns, which role do you have?
Ans: safety specialist
4). You are assigned to support tactical units regarding execution of esmp. who are you?
Ans: Ammo Warrant Officer
5). The installation commander assigns one person as the poc for all esmp activities. which
role does that person fill?
Ans: Safety cheif
6). Colonel hires you as the occupational safety and health manager by what reg?
Ans: DA PAM 385-64
7). Uxo can be generated
Ans: in combat, live fire range, discarded by military munition
8). Uxo safety procedures
PaperStoc.com Page 1 of 8
, Ans: don't touch, keep away, notify
9). Ammo life cycle field
Ans: RDT&E, production, storage, ASP, range
10). Ammo life cycle theater
Ans: port, storage, ASP, AHA, operational units
11). Ddesb's mission
Ans: create DoD ESP, ESP oversight, advise Secretary of Defense about ESP progress
12). Cardinal rule
Ans: expose minimumamountof people, minimum amount of explosives, and minimum
amount of time
13). After ammo leaves reserve, where does it go next?
Ans: ASP
14). What happens to unusable ammo?
Ans: demilitarization
15). Document check list
Ans: DoDD 6055.09E, DoDI 6055.16, AR 385-10, DoDD 6055.09M, DA PAM 385-64
16). You are working on new es guidelines for the army. what key principle should you
remember?
Ans: service standards can be more restrictive but not less than DoD
PaperStoc.com Page 2 of 8