And CORRECT ANSWERS | VERIFIED |LATEST
UPDATE
1). What is an oral side effect of prozac?
Ans: xerostomia
2). How do steroids effect wound healing?
Ans: causes delayed wound healing
3). What should be done with a patient with a previous history of high blood pressure and
comes in for their appointment with reading of 160/116?
Ans: refer the patient to their physician immediately
4). Premedication regimine
Ans: 2g Amoxicillin
2g Cefalexin
5). What is a pano used for?
Ans: - look at location of 3rd molars
- impactions
- pathology
- NOT FOR BONE LOSS
6). Food items containing fluoride?
Ans: - tea
- pork
- fish
7). What type of water does not contain fluoride?
PaperStoc.com Page 1 of 18
, Ans: well water
8). Know the papilla of the tongue
Ans: - filiform (most numerous, very small)
- fungiform (mushroom shape, contain taste buds)
- circumvallate (larger mushroom shaped, contain taste buds, on anterior side of sulcus
terminalis)
- foliate (leaf shaped, lateral border of tongue)
9). What happens to the papillae in hairy tongue?
Ans: elongation of the filiform papillae
10). Delayed eruption may be caused by
Ans: delayed exfoliation
11). Identify mandibular canal radiographically
Ans: radiolucent, long dark area outlined with dense cortical bone, located above or
parallel to the inferior border of the mandible
12). What is thickened lamina dura caused by? is this appearance normal?
Ans: - caused by trauma
- not normal
13). Cone cute
Ans: PID not aligned with sensor
14). Overlap
Ans: Incorrect horizontal angulation
15). Foreshortening
Ans: Too much vertical angulation
PaperStoc.com Page 2 of 18
, 16). Elongation
Ans: Too little vertical angulation
17). Identify median rhomboid glossitis
Ans: rhombus shaped, central denuded area of the tongue with red appearance
18). What is the treatment for black hairy tongue?
Ans: brush it
19). What is a vitality test used for?
Ans: testing to see if the pulp is vital or not (applying cold air on cotton swap and
pushing it against the tooth; if the pulp is vital it hurts, if its necrotic you would not feel
anything)
20). What are hutchinson's incisors caused by?
Ans: syphillis
21). Identify lingual varicosities.. are they normal?
Ans: they're normal bluish purple areas on central side of tongue
22). How long should ultrasonic units be flushed?
Ans: 20 seconds
23). What provides proof of sterilization? spore test or autoclave tape?
Ans: Spore test
24). What does autoclave tape tell you?
Ans: that it has reached proper temperature
25). Hep b vaccination also protects you from?
PaperStoc.com Page 3 of 18