Questions| With Correct Answers.
1). A nurse is teaching a client who is starting to take diltiazem. which of the following
statements should the nurse identify as an indication that the client understand the
teaching?
Ans: I will check my heart rate before I take the medication
2). A nurse is caring for a client who is taking atrocastatin for hyperlipidemia. which of the
following client laboratory values should the nurse monitor?
Ans: creatinine kinase
3). A nurse is reviewing the medical record of a client who has schizophrenia and a prescription
for clozapine. which of the following laboratory tests should the nurse review before
administering the medication?
Ans: total cholesterol
4). A nurse is providing teaching to a client who has depression and a new prescription for
fluozetine. which of the following statements by the client indicates an understanding of the
teaching?
Ans: I should take acetaminophen instead of ibuprofen for my headaches while taking
this medication
5). A nurse is caring for a client who is receiving haloperidol. the nurse should identify which of
the following findings as an adverse effect of the medication?
Ans: akathisia
6). A nurse is teaching about a new prescription for ciprofloxacin to a client who has a urinary
tract infection. the nurse should identify which of the following statements as an indication
that the client understands the teaching?
Ans: I will report any signs of tendon pain or swelling
PaperStoc.com Page 1 of 9
, 7). A nurse is providing teaching to a client who is to start taking sumatriptan. which of the
following adverse effects should the nurse instruct the client to monitor for and report to
the provider?
Ans: chest pressure
8). A nurse is caring for a client who has diabetes mellitus and is taking glyburide. the client
reports feeling confused and anxious. which of the following actions should the nurse take
first?
Ans: perform a capillary blood glucose test
9). A nurse is providing teaching to a client about the use of ethinyl estradiol/norelgestromin.
the nurse should identify that which of the following statements by the client indicates an
understanding of the teaching?
Ans: I will fold the sticky sides of the old patch together before disposing it
10). A nurse is assessing a client who is taking amitriptyline for depression. which of the
following findings should the nurse identify as an adverse effect of the medication?
Ans: dry mouth
11). A nurse is preparing to administer a new prescription of amoxicillin/clavulanic to a client.
the client tells the nurse that they are allergic to penicillin. which of the following actions
should the nurse take first?
Ans: withhold the medication
12). A nurse is reviewing laboratory results for a client who is to receive a dose of ceftazidime
via intermittent iv bolus. which of the following laboratory findings is the priority for the
nurse to report to the provider before administering the medication?
Ans: Creatinine 2.6 mg/dL
13). A nurse is assessing a client who is taking tamoxifen to treat breast cancer. which of the
following findings is the priority for the nurse report to the provider?
Ans: leg tenderness
14).
PaperStoc.com Page 2 of 9