True / False
1. Comparing nutrient intake to nutrient requirements alone effectively describes the broad picture of nutritional status.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Improving Health and Nutrition Status Through Nutrition Care
2. Providing nutrition care can influence and change the factors that contribute to an imbalance in nutritional status and
thus restore nutritional health.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Purpose of Providing Nutrition Care
3. Standardized language refers to a uniform terminology that is used to describe practice.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Remember
REFERENCES: The AND’s Standardized Nutrition Care Process
4. There are three sets of standardized terminology: nutrition diagnosis; nutrition analysis, and nutrition evaluation.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Remember
REFERENCES: The AND’s Standardized Nutrition Care Process
5. Central to providing nutrition care is the relationship between the client and the dietetics practitioner or team of
dietetics practitioners.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Big Picture of Nutrition Care: The Model
6. The outermost ring of the nutrition care process model recognizes the strengths that dietetics practitioners bring to the
nutrition care process.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Big Picture of Nutrition Care: The Model
Page 1
,Chapter 02 - The Nutrition Care Process
7. The nutrition diagnosis portion of the NCP model includes planning and documenting interventions.
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Apply
REFERENCES: Big Picture of Nutrition Care: The Model
8. Both external (environmental) and internal (resources of the dietetics practitioner) factors influence the type of nutrition
care provided.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Big Picture of Nutrition Care: The Model
9. A nutrition assessment is a systematic process of obtaining, verifying, and interpreting data in order to make decisions
about the nature and cause of nutrition-related problems.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Steps of the NCP
10. A nutrition diagnosis is written in terms of a client problem for which nutrition-related activities provide the primary
intervention.
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Steps of the NCP
Multiple Choice
11. Attitudes, knowledge, and behaviors that influence an individual’s food and physical activity choices are called:
a. food and nutrient factors.
b. lifestyle factors.
c. biological factors.
d. environmental factors.
e. system factors.
ANSWER: b
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Improving Health and Nutritional Status Through Nutrition Care
12. Social and cultural food preferences and practices are external influences affecting food consumption and are called:
a. food and nutrient factors.
Page 2
, Chapter 02 - The Nutrition Care Process
b. lifestyle factors.
c. biological factors.
d. environmental factors.
e. system factors.
ANSWER: d
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Improving Health and Nutritional Status Through Nutrition Care
13. The purpose of nutritional care is to:
a. cure the underlying medical problem or disease.
b. restore a state of nutritional balance.
c. impact all lifestyle, environmental, and food and nutrient factors.
d. increase supplementation.
e. maintain a focus on important vitamins and nutrients.
ANSWER: b
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: Purpose of Providing Nutrition Care
14. Standardized nutrition language consists of:
a. concise phrases that are organized into groups.
b. broad terms that are categorized into sets.
c. a list of words that are available to use in documentation.
d. descriptive terms that cannot be used interchangeably.
e. a chart that provides terminology to choose for documentation.
ANSWER: a
DIFFICULTY: Bloom's: Understand
REFERENCES: The AND’s Standardized Nutrition Care Process
15. There are three sets of standardized terminology: nutrition diagnosis, nutrition assessment, and:
a. nutrition monitoring.
b. nutrition evaluation.
c. nutrition analysis.
d. nutrition investigation.
e. nutrition intervention.
ANSWER: e
DIFFICULTY: Bloom's: Remember
REFERENCES: The AND’s Standardized Nutrition Care Process
16. The NCP combines the process of care with the:
a. analysis of research.
b. provision of services.
c. content of care.
d. diagnosis of problems.
e. evaluation of care.
Page 3