Correct Answers (Verified Update)
23 questions with answers
Topic: Web Servers and Network Protocols
1. Three types of networks that provide web-page distribution
Answer: Internet, intranet, extranet
2. Intranet
Answer: A network in which employees can only access a company web server from within
the company
3. Extranet
Answer: Allows internal access to web pages and authorized external access
4. Purpose of a DNS server
Answer: Translates URLs to IP addresses
5. Common protocol to Microsoft Active Directory (AD)
Answer: HTTP
6. Purpose of a web server
Answer: To serve web pages to clients
7. Whois utility
Answer: Determines website ownership and operator
8. Considerations for setting up own web server
Answer: Cost, maintenance, security, control
9. Software packages to turn a server into a web server
Answer: Apache, Nginx
10. Acronym IIS
Answer: Internet Information Services
11. Default web-server software on a Microsoft server
Answer: Internet Information Services (IIS)
12. Difference between HTML and HTTP
Answer: HTML is a markup language, HTTP is a protocol for web communication
13. Markup
Answer: A set of tags used to define the structure of web documents
14. Purpose of HTML tags
Answer: To structure and format content on a web page
15. Acronym W3C
Answer: World Wide Web Consortium
16. Difference between HTML and XML
Answer: HTML defines presentation, XML defines data
Page 1