A+)
Question 1: Communicare
Answer: To share
Question 2: Rhetoric
Answer: Ancient term for public speaking
Question 3: Public speaking
Answer: The process or act of communicating or performing a speech to a live audience.
Question 4: 4 Benefits of Public Speaking
Answer: 1.Increase confidence 2.Empowers you to communicate complex ideas. 3.Develops skills to
influence attitude/behaviors of others. 4.Helps you achieve your careers goals.
Question 5: 3 Similarities between Public speaking & Conversation
Answer: 1.Organize your thoughts 2.Tailor your message to your audience 3.Tell a story for maximum
impact
Question 6: 3 Differences between Public speaking & Conversation
Answer: 1.More highly Structured 2.Requires more formal language 3.Requires a different method of
delivery
Question 7: 3 General purpose
Answer: 1.To Inform 2.To Persuade 3.To Entertain
Question 8: Digital Divide
Answer: Was the Information Age
Question 9: Aristotle 3 proofs
Answer: 1.Ethos(Ethnic, Credibility) 2.Logos(Logic, sense of logic) 3.Pathos(Emotion, appeals to emotion)
Question 10: Mythos
Answer: Values and beliefs passed down through narratives(NOT ARISTOLES)
Page 1
, Question 11: Cicero's 5 canons
Answer: 1.Invention(creating) 2.Arrangement(ordering) 3.Style(words use) 4.Memory(while giving speech)
5.Delivery
Question 12: 7 elements of the communication process
Answer: 1. Speaker 2. Message 3. Receiver/audience 4. Channel 5. Feedback 6. Noise 7. Context
Question 13: 3 models of the communication process
Answer: linear, interactive, transactional
Question 14: Glossophobia
Answer: fear of speaking in public
Question 15: 2 cause of Anxiety
Answer: Temperament & uncertainty
Question 16: Uncertainty Reduction Theory
Answer: a theory that posits when individuals face an uncertain or unfamiliar situation, their level of anxiety
increases
Question 17: Spotlight effect
Answer: the belief that others are paying more attention to our appearance and behavior than they really are
Question 18: 3 methods to manage Anxiety
Answer: Visualization, Relabeling, & Relaxation
Question 19: Audience-centeredness
Answer: keeping the audience foremost in mind at every step of speech preparation and presentation
Question 20: Audience analysis
Answer: the study of the intended audience for your speech
Question 21: Demographics
Answer: Data of the primary characteristics of an individual or group of people
Page 2