(Grade A+)
Question 1: communicare
Answer: to share in latin
Question 2: Rhetoric
Answer: public speaking
Question 3: public speaking
Answer: is the process or act of communicating or perform a speech to a live audience
Question 4: benefits of public speaking
Answer: Increases confidence, Empowers you to talk about complex ideas, develops skills to influence
attitude, and helps you achieve goals
Question 5: 4 Similarites of public speaking
Answer: organize your thoughts, tailor your message, tell a story, adapt to the listener.
Question 6: Differences in public speaking
Answer: is more highly formally structured, requires formal language, and different method
Question 7: General Purposes
Answer: to entertain, to inform, and to persuade.
Question 8: Digital divide
Answer: informative age
Question 9: 3 proofs of Rhetoric (Aristotle)
Answer: ethos, logos, pathos
Question 10: Mythos
Answer: ideas and beliefs that are passed down thought stories, speeches, etc.
Page 1
, Question 11: 5 canons of rhetoric
Answer: Invention, Memory Style, Arrangement, Delivery
Question 12: 7 elements of the communication process
Answer: sender, message, receiver, channel, noise, feedback, context
Question 13: 3 models of communication process
Answer: linear, interactive, transactional
Question 14: Glossophobia
Answer: fear of public speaking
Question 15: 2 major causes for speaker anxiety
Answer: temperament and uncertainty
Question 16: Uncertainty reduction theory
Answer: theory that posits when individuals face an certain or unfamiliar situation, anxiety increases
Question 17: spotlight effect
Answer: overestimating others' noticing and evaluating our appearance, performance, and blunders (as if we
presume a spotlight shines on us)
Question 18: Habituation
Answer: when an innate response to a stimulus decreases after repeated or prolonged presentations of that
stimulus
Question 19: 3 methods to manage anxiety
Answer: visualization, relabeling, relaxation
Question 20: audience centeredness
Answer: keeping the audience foremost in mind at every step of speech preparation and presentation
Question 21: egocentric
Answer: tend to be concerned above all with our values, beliefs, and well being
Page 2