Correct Answers (Verified Update)
24 questions with answers
Topic: PNR 205 Exam 1 Study Guide
1. What are some statements that relate to nursing in the 21st century?
Answer: - Nursing educational programs have changed due to nursing shortage and have
made improvements competencies a priority. - Salary gap between LPNs and RNs have
lessen. - NLN recognizes the important role LPN have in the nursing team.
2. What can the LPN do independently in the nursing process?
Answer: Collecting data Implementing interventions
3. What are the RN's responsibilities in the nursing process?
Answer: Initial assessment Creates a nursing diagnosis using NANDA Creates care plan
Implement the plan Evaluate the outcome Oversees the LPN
4. What should the LPN consider before collaborating with the RN on the patient's
plan of care?
Answer: Assessing the patients understanding of their condition and priorities for change.
5. What is the LPN's role in patient teaching?
Answer: LPN reinforces patient teaching.
6. What are some examples of safety the nurse can implement?
Answer: Fall precautions Non-skid socks Assisting with ambulating Elevating the HOB
Incentive spirometer Deep breathing exercises Oxygen Providing proper hospital bracelets
(limb alert) Compression devices Order for anticoagulant (Enoxaparin sodium) for postop
patient
7. What does the US Department of Vocational education conclude in their study on
LPN tasks and what terms were used to identify their scope of practice? What should
the nurse do when a vital sign measurement does not agree with past
measurements?
Answer: Study identified agreed upon LPN task and use terms such as judge, recognize,
determine, and appraisal for their scope of practice.
8. What is subjective data?
Answer: Data that only the patient can feel and will tell you. Example: pain or headache
9. What is objective data?
Answer: What you observe and can measure Example: vital signs, intake and output.
10. Noncompliant patients should be assessed for?
Answer: Knowledge about their condition
11. Outcomes should be?
Answer: Measurable and related to the problem.
12. During implementation, if the LPN recognizes that a change is needed to the
care plan the LPN should?
Answer: Report it to the RN
Page 1