Questions with Correct Answers (Verified Update)
102 questions with answers
Topic: Salesforce Admin Certification Exam Practice
1. 1. When working on opportunities, sales representatives at Universal Containers
need to understand how their peers have successfully managed other opportunities
with comparable products, competing against the same competitors. Which feature
should a system administrator use to facilitate them? Choose 2 answers
A. Big deal alerts
B. Chatter groups
C. Similar opportunities
D. Opportunity update reminders
Answer: B. Chatter groups C. Similar opportunities
2. 2 .A system administrator has created a formula field on a lead object to calculate
a number. How can the numerical value be mapped to the account record upon lead
conversion?
A. The lead formula field value can be mapped to a number field on the account record
B. The lead formula field value can be mapped to a roll-up summary field on the account
record
C. The lead formula field value can be mapped to a formula field on the account record
D. The lead formula field value can be mapped to a standard field on the account record
Answer: A. The lead formula field value can be mapped to a number field on the account
record
3. 3. Which field type can be used as an external ID? Choose 3:
Answer: A. Text field B. Email field D. Number field
4. For each object that can have custom fields you can set up to three custom text,
number, or email fields as external IDs. An external ID field contains record
identifiers from a system outside of Salesforce Source: ?
id=custom_field_attributes.htm&language=en
Answer: A. Text field B. Email field C. URL field D. Number field E. Formula field
5. 4. Which schedule type can be defined for a product? Choose 2:
A. Revenue
B. Production
C. Quantity
D. Forecast
Answer: A. Revenue C. Quantity
6. 5. Which user is listed in the case history related list for case changes made for
assignment and escalation rules?
A. The owner of the case when the rule was triggered
B. The default case owner specified in the assignment or escalation rule
C. The user who created the assignment or escalation rule
D. The automated case user specified in the support settings
Answer: D. The automated case user specified in the support settings
Page 1
,7. 6. What can be transferred from one user to another user during a mass transfer
of account records? Choose 3 answers:
A. Open activities
B. Closed activities
C. Open cases
D. Related custom object records
E. Closed cases
Answer: A. Open Activities C. Open Cases E. Closed Cases
8. 7. A sales user at Universal Containers has updated the opportunity stage for an
opportunity in the pipeline. What may be updated as a result of the status change?
Choose 2 answers
A. Sales quota
B. Amount rating
C. Forecast category
D. Probability
Answer: C. Forecast Category D. Probability
9. 8. What task can a delegated administrator perform? Choose 3 answers:
A. Manage users within specified roles
B. Create new user profiles
C. Reset passwords for all users
D. Log in as a user who has granted login access
E. Manage specified custom objects
Answer: A. Manage users within specified roles D. Log in as a user who has granted login
access E. Manage specified custom objects
10. 9. Which data can be highlighted in a report using conditional highlighting?
Choose 3 answers:
A. Grand totals
B. Summarized totals
C. Data fields
E. Grouped by field names F. Summary formula
Answer: A. Grand Totals B. Summarized totals C. Data fields
11. 10. A user received an error message when attempting to log into Salesforce.
What is the first step the Salesforce administrator would take to troubleshoot the
problem?
A. Reset the password
B. Unlock the user
C. Change the login IP ranges
D. View the login history
Answer: D. View the log in history
Page 2
, 12. 11. The marketing team at Universal Containers use a web to lead form to
capture leads from its website and a lead assignment rule to assign the leads to the
appropriate sales representatives. How can a system administrator ensure that all
leads are handled even when they do not meet the assignment criteria?
A. Specify a default lead owner
B. Specify a default lead creator
C. Create an escalation rule to route unassigned leads
D. Create a validation rule to route unassigned leads
Answer: A. Specify a default lead owner
13. 12. Universal Containers has segmented its customer base into two categories:
High Wealth and Retirement. High Wealth accounts should be visible to the High
Wealth Sales Team Members only. Retirement accounts should be visible to all sales
users. How can a system administrator meet this requirement?
A. Create a new record type for the High Wealth accounts and share the record type with
High Wealth team members
B. Create a new profile for Retirement sales team members and remove read access to
High Wealth account records
C. Set the OWD sharing to public read-only and create a sharing rule to
Answer: A. Create a new record type for the High Wealth accounts and share the record
type with High Wealth team members
14. 13. A system administrator at Universal Containers created a custom object to
capture custom feedback. How can the administrator ensure that users have access
to this new object?
A. Add fields from the feedback object to the account page layout
B. Create a lookup relationship from the account page to the feedback object
C. Assign the feedback page layout to the appropriate user profiles
D. Create a role in the hierarchy to provide user access to the new object
Answer: C. Assign the feedback page layout to the appropriate user profiles
15. 14. Which component can be included in a custom home page layout? Choose 3:
A. Analytic Snapshots
B. Dashboard components
C. Pending approvals list
D. Trending Chatter topics
E. Messages and alerts
Answer: B. Dashboard Components C. Pending approvals list E. Messages and alerts
16. 15. Which privilege can be granted to members of a content library (workspace)
without modifying user permissions? Choose 2 answers:
A. Create a new content library
B. Share content with other users in Chatter
C. Edit a member's library permissions
D. Add tags when editing content details
Answer: B. Share content with other users in Chatter D. Add tags when editing content
details
Page 3