Answers (Verified Update)
52 questions with answers
Topic: NURS 306 Final Practice
1. A nurse is caring for a client who is 7 days postpartum and calls the clinic to
report pain and redness of her left calf. Besides seeing her provider, which of the
following interventions should the nurse suggest?
A. Flex her knee while resting
B. Massage the area
C. Elevate her leg
D. Apply cold compresses
Answer: C. Elevate her leg
2. A nurse is planning care for a client who is 2 hours postpartum following a
cesarean birth. The client has a history of thromboembolic disease. Which of the
following nursing interventions should be included in the plan of care?
A. Apply warm, moist heat to the client's lower extremities
B. Massage the client's posterior lower legs
C.Place pillows under the client's knees when resting in bed
D. Have the client ambulate
Answer: D. Have the client ambulate
3. A nurse is caring for a client who is postpartum and received methylergonovine.
Which of the following findings indicates that the medication was effective?
A. Increase in blood pressure
B. Increase in lochia
C. Fundus firm to palpation
D. Report of absent breast pain
Answer: C. Fundus firm to palpation
4. A nurse is caring for a client who is 5 hr. postpartum following a vaginal birth of a
newborn weighing 9 lb. 6 oz. (4252
c). The nurse should recognize that this client is at risk for which of the following
postpartum complications?
A. Puerperal infection
B. Retained placental fragments
C. Thrombophlebitis
D.Uterine atony
Answer: D. Uterine atony
Page 1
, 5. A nurse is admitting a client who experienced a vaginal birth 2 hr ago. The client
is receiving an IV of lactated Ringer's with 25 units of oxytocin infusing and has
large rubra lochia. Vital signs include blood pressure 146/94 mmHg, pulse 80/min,
and respiratory rate 18/min. The nurse reviews the prescriptions from the prouder.
Which of the following prescriptions requires clarification!
A. Methylergonovine0.2mg IM
B. Insert an indwelling urinary catheter
C. Administer oxygen by nonrebreather mask at 10 L/ min.
D. Obtain laboratory study of PT and PTT
Answer: A. Methylergonovine0.2mg IM
6. A nurse is caring for a client who is 12 hr postpartum. Which of the following
findings should alert the nurse to the possibility of a postpartum complication?
A. Orthostatic hypotension
B. Funds palpable at the umbilicus
C. Urine output of 3,000 ml in 12 hrs.
D. Heart rate 110/min
Answer: D. Heart rate 110/min
7. A nurse is assessing a client for postpartum infection Which of the following
findings should indicate to the nurse that the cent requires further evaluation for
endometritis?
A. Moderate amount of dark red lochia with a bloody odor
B. Al localized ares of breast tenderness
C. Pelvic pain
D. Hematuria
Answer: C. Pelvic pain
8. A nurse is caring for a client who is 2 hr postpartum. The nurse notes that the
client soaked a perineal pad in 10 min the client's skin color is ashen, and she stales
she feels weak and light headed. After applying oxygen via nonrebreather face mask
at 10 L/min which of the following actions should the nurse take
A. Insert an indwelling urinary catheter
B. Administer oxytocin by continuous IV infusion
C. Tilt the client onto her right side with her legs elevated to at least 304
D. Massage the client's fundus to promote contractions
Answer: D. Massage the client's fundus to promote contractions
9. A nurse is caring for a client who is postpartum. The nurse should identify which
of the following findings as an early indicator of hypovolemia caused by
hemorrhage?
A. Increasing pulse and decreasing blood pressure
B. Dizziness and increasing respiratory rate
C. Cool clammy skin and pale mucous membranes D Altered mental status and level of
consciousness
Answer: A. Increasing pulse and decreasing blood pressure
Page 2