Correct Answers (Verified Update)
68 questions with answers
Topic: Nursing 100 FINAL Study Guide
1. Florence Nightingale
Answer: Mother of modern nursing: - Body/mind separate entities, basic view of holistic
health. - Founded first school of organized nursing in 1860. - Recognized the importance of
data in nursing. - Initial work on nursing practice/EBP.
2. Clara Barton
Answer: Founded the American Red Cross (in Massachusetts).
3. Mary Eliza Mahoney
Answer: First professional African American nurse: - Gave the welcome address at the
National Association of Colored Graduate Nurses' first conference.
4. Linda Richards
Answer: First of five students to enroll in the New England hospital for women and children: -
The first to graduate. Employment at Bellevue Hospital. - Created the first written reporting
system, charting and maintaining individual patient records.
5. Jean Watson
Answer: American nurse theorist: - Theory of Human Caring
6. Patricia Benner
Answer: Established the process nurses go through - Novice to Expert Theory: - Study on the
current status of nursing education.
7. Prioritizing Care
Answer: The most unstable as your highest priority. Look for distractors like
always/never/only.
8. Pillars of Nursing Ethics *Discussed further in Chapter 6*
Answer: 1. Autonomy = patient right to make informed decisions about care 2. Beneficence
= ethical obligation to act in the best interest of the patient 3. Nonmaleficence = "do no
harm" 4. Justice = fairness/equality in distribution of healthcare and resources
9. Role of the Nurse
Answer: Professional nursing practice as defined by the ANA: - Focus on caring and health -
Providing individualized care - Using the nursing process: assess/dx/plan/implement/evaluate
- Coordinating care through relationships
10. What impacts practice guidelines?
Answer: - Nursing standards - Nurse practice acts - Professional ethics - Nursing policies -
Health policies
11. What are success strategies in nursing school?
Answer: - Time management and organization - Study skills - Preparing for written
assignments/team projects/discussions (know what is expected of you!) - Preparing to take
quizzes and exams (don't overanalyze) - Participating in team discussions
Page 1
, 12. Advocacy
Answer: To speak or be persuasive for another's needs.
13. Policy
Answer: Course of action that affects a large number of people and is stimulated by a
specific need to achieve certain outcomes.
14. Health Policy
Answer: Focuses on health and health-related issues.
15. Policy Planning
Answer: Develop a plan to change values, systems, or laws and regulation.
16. Political advocacy activities for nurses.
Answer: - Lobbying - Committees - Political action committee (PAC) - Working to get the
message across: grassroots advocacy - Nurses in government
17. HIPPA
Answer: 1996 - Federal law that establishes standards for protecting sensitive patient
information.
18. Affordable Care Act
Answer: 2010 - Aimed to reform some aspects of healthcare insurance coverage in the US. -
More people obtained healthcare insurance coverage under this law.
19. Public Health Service Act
Answer: Established the federal government's quarantine authority. - US Public Health
Service given responsibility for preventing the introduction/transmission/spread of
communicable diseases from foreign countries into the US. - Title 42 appointment: authority
for scientists/special consultants to be appointed "without regard to civil-service laws".
20. Scope of practice for RNs.
Answer: - Assess - Diagnose - Plan - Implement - Evaluate - Educate - Delegate - Complex
Patients - Complex Procedures
21. Scope of practice for LPNs.
Answer: - Assist in assessment - Suggest: Do not diagnose - Contribute - Interventions -
Assist in Evaluation Reinforce: Do not create teaching plan
22. Scope of practice for advanced practice nurses (APRNs).
Answer: - Assessment and Diagnosis (Clinical Decision Making) - Prescriptive Authority -
Collaboration with other Healthcare Professionals
23. Safety and infection control basics.
Answer: 1. Standard Precautions 2. Transmission-Based Precautions 3. Infection Control
Procedures
24. Health Equity
Answer: Occurs "when everyone has the opportunity to be as healthy as possible."
25. Health promotion activities by nurses.
Answer: - Teaching people about healthy diets and encouraging adequate exercise. - Health
screenings - Teaching patients how to administer/use medications. - Reproductive and sexual
health. - Mental/emotional well-being. - Preventing drug abuse/excessive alcohol use.
Page 2