Question:
1. Which of the following refers to a collection of programs that a computer executes?
Answer:
Software
Question:
2. Computers are machines that
Answer:
execute programs
Question:
3. Computer programming is
Answer:
the act of designing and implementing a computer program
Question:
4. Consider the following statements regarding computers:
I. Computers can execute a large number of instructions in a fraction of a second.
II. Computer application areas mainly target the research and scientific communities.
III. The physical components of a computer constitute its hardware.
IV. Unlike humans, a computer never gets bored or exhausted when performing repetitive
tasks. Which are true?
Answer:
I, III, IV
Question:
5. Consider the following statements about computer programs:
I. Computer programs can be written by someone who has a basic knowledge of operating a
computer.
II. Computer programs can complete complex tasks quickly.
III. Large and complex computer programs are generally written by a group of programmers.
IV. Computer programs are composed of extremely primitive operations. Which are true?
Answer:
II, III, IV
,Question:
6. The Central Processing Unit is primarily responsible for
Answer:
performing program control and data processing
Question:
7. A single silicon chip made from potentially millions of transistors is called
Answer:
a Central Processing Unit (CPU)
Question:
8. An example of an output device that interfaces between computers and humans is
Answer:
a speaker
Question:
9. An example of an input device that interfaces between computers and humans is
Answer:
a microphone
Question:
10. Programs that are not running are usually stored
Answer:
in secondary storage
Question:
11. When a program begins to run
Answer:
it is moved to the CPU's memory
Question:
12. Which one of the following typically provides data persistence without electricity?
I. The CPU's memory
II. The hard disk
III. Secondary storage
Answer:
II, III
,Question:
13. Consider a scenario in which you develop a Java program on a computer that has a
Pentium processor. What step should you take to run the same Java program on a computer
that has a different processor?
Answer:
The compiled Java machine language instructions can be run on any processor that has a Java
Virtual Machine
Question:
14. High-level programming languages
Answer:
are independent of the underlying hardware
Question:
15. Which one of the following translates high-level descriptions into machine code?
Answer:
compiler
Question:
16. Computer scientists have devised something that allows programmers to describe tasks in
words that are closer to the syntax of the problems being solved. This is called (an)
Answer:
high-level programming language
Question:
17. Small applications written in the Java programming language that can be located on the
Internet are called
Answer:
applets
Question:
18. What is one of the benefits of using a high-level programming language like Java?
Answer:
Problems solved in a high-level language are independent of the underlying computer
Question:
19. Because Java was designed for the Internet, which two of its attributes make it suitable
for beginning programmers?
, Answer:
Safety and portability
Question:
20. An integrated development environment (IDE) bundles tools for programming into a
unified application. What kinds of tools are usually included?
Answer:
An editor and a compiler
Question:
21. Which of the following are reasons why Java is good, but not perfect, for beginners?
I. A certain amount of technical machinery is necessary to write basic, simple programs
II. There are many extensions
III. There are a large number of extensive libraries in Java
Answer:
I, II, III
Question:
22. What is the difference between an editor and a compiler?
Answer:
An editor allows program files to be written and stored; a compiler converts program files
into an executable program
Question:
23. Suppose you examine a simple Java program and the first line is ' public Class
HelloPrinter ' . Is this the same thing in Java as the line ' public Class helloprinter ' ?
Answer:
No, because Java is case-sensitive, these are considered to be completely distinct
Question:
24. What statements about the integrated development environment (IDE) are true?
I. You may run Java class files even after exiting the IDE
II. The IDE can invoke a virtual machine, which is required to run a Java program
III. Translating Java source code into class files is enough to then actually run the program
Answer:
I, II, III