Question:
1. A programming language can belong to multiple paradigms (T/F)
Answer:
True
Question:
2. Features of the imperative or procedural paradigm includes
Answer:
Manipulation of named data(variables) and conditional statements
Question:
3. (T/F) Logic programming languages divide the program into reasonable sized pieces
named functions or procedures or modules or subroutines
Answer:
False
Question:
4. Direct execution of one statement at a time sequentially
Answer:
Interpretation
Question:
5. simpler semantics and computation expressions in terms of mathematical function are
features of which paradigm?
Answer:
Functional
Question:
6. Expressing computation in terms of logic predicates is a feature of which paradigm?
Answer:
Logic
Question:
7. Inheritance, classes & objects are features of which paradigm
, Answer:
Object Oriented
Question:
8. A set of principles, concepts and methods that is commonly accepted by members of a
group or community
Answer:
Programming Paradigm
Question:
9. (T/F) Prolog is a functional programming language?
Answer:
False
Question:
10. (T/F) the compiler executes the program
Answer:
False
Question:
11. The semantic structure of imperative programming languages normally include which of
the following validations
Answer:
type matching, parameters type in a function declaration should match these in the function
call, unicity
Question:
12. (T/F) Functional programming languages are low-level languages
Answer:
False
Question:
13. (T/F) compilation of a program is to execute all the statements of the program completely
Answer:
False