ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. What are the aims of Nursing?
Answer:
To promote health To prevent illness To restore health To facilitate coping with disability or death
Question:
2. How do nurses meet these aims of nursing?
Answer:
Nurses use knowledge, skills, and critical thinking. Nurses give care in a variety of traditional and
expanding nursing roles. Nurses use cognitive, technical, interpersonal, and ethical/legal skills.
Question:
3. What skills do nurses need to use to meet these aims?
Answer:
Cognitive skills involve thinking about the nature of things sufficiently to make decisions regarding care.
Technical skills enable nurses to manipulate equipment to produce a desired outcome. Interpersonal skills
involve caring relationships. Ethical/legal skills enable nurses to conduct themselves morally and
professionally.
Question:
4. What are the roles of nurses?
Answer:
Caregiver Communicator, Teacher/Educator Counselor Leader Researcher Advocate
Question:
5. What are the specialized career roles of nurses?
Answer:
Clinical nurse specialist Nurse practitioner Nurse anesthetist Nurse-midwife
Question:
6. What are the educational and expanded roles of nurses?
Answer:
Nurse educator Nurse administrator Nurse researcher Nurse entrepreneur
Question:
7. What is the educational preparation of a LPN/LVN?
Answer:
Practical and Vocational Nurse LPN/LVN Education - 1 year
Question:
8. What is the educational preparation of a RN?
, Answer:
Registered Nursing education RN Education - Associate Degree 2years Bachelor Degree 4 years
Question:
9. What is the educational preparation of a Nurse with an advanced degree?
Answer:
Graduate education in nursing Specialty Area Education - Master Degree, PhD, DNP
Question:
10. What are the three ways in which professional competence is ensured and maintained?
Answer:
Accreditation Licensure Certification
Question:
11. What is accreditation?
Answer:
an educational program is evaluated and recognized as having met certain standards
Question:
12. What is licen- sure?
Answer:
a state determines that a candidate meets certain minimum requirements to practice in the profession and
grants a license to do so
Question:
13. What is certification?
Answer:
a person who has met certain criteria established by a nongovernmental association is granted recognition in
a specified practice area
Question:
14. (South Carolina Nursing Association)? What is the purpose of the SCNA
Answer:
is to promote the professional status of nurses and to improve health care in South Carolina. SCNA is also a
source of information for the nurse, the health care community and the public.
Question:
15. What is the purpose of the ANA Scope and Standards of Practice?
Answer:
Defines activities that are specific and unique to nursing Allow nurses to carry our professional roles Serve
as protection for the nurse, client and healthcare institution 6 Standards of Practice 11 Standards of
Professional Performance Developed code of ethics for nurses
Question:
16. What is the South Carolina Board of Nursing?