AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Three mental barriers to time power:
Answer:
Worries about decreasing your naturalness Negative mental programming Self-limiting beliefs
Question:
2. Identify methods for effective time management:
Answer:
Know how you spend your time Set priorities Use a planning tool Get organized Schedule your time
appropriately Delegate Stop procrastinating Manage time wasters Avoid multitasking Stay healthy
Question:
3. It takes about _________ days of practice and religion to form a pattern.
Answer:
21
Question:
4. Law of Correspondence
Answer:
Pattern yourself after someone you know who uses their time well. Then tendency to become on the inside
what you most admire in other people.
Question:
5. Use the "_____________________________" method rather than the "trial and error" method.
Answer:
Trail by success
Question:
6. Identify three self-esteem builders:
Answer:
Determine your value Dedicate yourself to your mastery Knowing what you want
Question:
7. List five elements of Maslow's Hierarchy of Needs:
Answer:
Physiological Security Social Esteem Self-Actualization
Question:
8. Theory Y
, Answer:
Employees are motivated to do their best and to work to their potential. When truly committed to an
objective, employees will exercise self-control and self-direction.
Question:
9. Theory X
Answer:
Employees inherently dislike work and need to be constantly monitored and evaluated to ensure they do
what is expected.
Question:
10. Behavior Modification Program
Answer:
When an activity results in an positive consequence, the activity is apt to be repeated
Question:
11. Discuss ways to motivate officers to perform more efficiently.
Answer:
Self-Concept External (Wants recognition from supervisor) Self-Concept Internal (Self driven by the
challenge) Goal Internalization (Motivated by values and the cause) Intrinsic process (fun) Instrumental
(What's in it for me?)
Question:
12. An individual's motivation to act depends on two factors:
Answer:
The strength of the need Believing a certain action will lead to need satisfaction
Question:
13. Factors to consider when instituting a behavior modification program:
Answer:
If officers perform poorly due to lack of knowledge they should be trained Positive reinforcement will result
in improved performance Punishment should be a last result Officers response to behavior changes should
be immediate Employees need to know what is expected of them Positive reinforcement should be
consistent and unbroken Reinforcement should be tied to positive behavior
Feedback is essential
Question:
14. List the three steps in the motivating cycle. Need
Answer:
Responding behavior Goal ALL THREE EQUAL SATISFACTION
Question:
15. Discuss characteristics of a healthy work place.
Answer:
A friendly place to work Not a lot of politics Your get a fair share More than a job It's just like a family