ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. If a space contains a material that has the potential for engulfing an entrant, it is considered a ? .
a. confined space
b. permit space
Answer:
b. permit space
Question:
2. ANSI defines "Training" of MEWPs as: Instruction to enable the trainee to become a qualified person
regarding the task to be performed, including knowledge regarding potential hazards. Select one: True False
Answer:
True
Question:
3. The apprentice is in the public relations business. What person and/or group does the apprentice
represent? I. Him/herself II. Organized labor III. The customer IV. Union contractors
a. I., II., and III.
b. I., II., and IV.
c. I., III., and IV.
d. II., III., and IV.
Answer:
b. I., II., and IV.
Question:
4. b. laying out the worksite before the Journey-level
worker arrives so the Journey-level worker can start working right away
c. mentally viewing the job and breaking down the
tasks; the apprentice can then plan the tools and materials that will be needed
d. reading the blueprints, so the apprentice can provide a material takeoff and gather the materials needed
for that day's tasks
A good apprentice anticipates the needs of the Journey-level worker by ? .
a. carrying all of the tools the Journey-level worker
might need for that day's tasks
Answer:
and materials that will be needed
c. mentally viewing the
job and breaking down the tasks; the apprentice can then plan the tools
Question:
5. Good housekeeping requires continuous attention. Select one: True False
Answer:
True
,Question:
6. In addition to muscle contractions that cause "freezing," electrical shocks also can cause ? muscle
reactions. These reactions can result in a wide range of other injuries from collisions or falls, including
bruises, bone fractures, and even death.
a. controlled
b. involuntary
c. voluntary
d. weak
Answer:
b. involuntary
Question:
7. Who is responsible for work performed on a project?
a. The apprentice
b. The contractor
c. The customer
d. The Journey-level worker
Answer:
d. The Journey-level worker
Question:
8. Before getting down from a scaffold, you should always check to be sure that materials or tools ? .
a. are not left in a position from which they might fall
if the scaffold is moved
b. are not left on a scaffold with toe boards if it is
moved
c. are removed before you climb down from the scaffold
d. are tied to the hand guards before a scaffold is
moved
Answer:
a. are not left in a position
from which they might fall if the scaffold is moved
Question:
9. Dry skin has a fairly high ? to electric current. But when skin is moist or wet, it acts as a conductor.
a. capacitance
b. conductance
c. inductance
d. resistance
Answer:
d. resistance
,Question:
10. A properly-installed ? has a low resistance to ground and greatly reduces the amount of current that
passes through the body.
a. conductor
b. fuse
c. grounding conductor
d. ground-fault circuit interrupter
Answer:
c. grounding conductor
Question:
11. a. As necessary.
b. It is never OK to leave tools and/or materials on a
ladder, but it is OK to leave materials and tools in a stairway or in a passageway as needed.
c. It is never OK to leave tools and/or materials on a
ladder, stairway, or in a passageway.
d. Only when the ladder, stairway, or passageway is
not in use. When is it OK to leave tools and/or materials on a ladder, on a stairway, or in a passageway?
Answer:
a ladder, stairway, or in a passageway.
c. It is never OK to leave
tools and/or materials on
Question:
12. Who is responsible for the safe use of ladders on the jobsite?
a. Each worker on the job
b. The contractor's safety representative
c. The customer's safety representative
d. Your Journey-level worker
Answer:
a. Each worker on the job
Question:
13. Most electrical accidents result from ? .
a. unsafe environment
b. unsafe equipment or installation
c. unsafe work practices
d. all of the above
Answer:
d. all of the above
Question:
14. ANSI defines "Familiarization" of MEWPs as: Instruction to enable the trainee to become a qualified
person regarding the task to be performed, including knowledge regarding potential hazards. Select one:
True False
, Answer:
False
Question:
15. The employer ? post and maintain proper warning signs where an energized electric power circuit exists.
a. may
b. shall
c. should
d. will
Answer:
b. shall
Question:
16. ? identify all confined spaces in which their workers may work and determine whether any are permit
spaces.
a. All employers
b. Controlling contractors
c. Entry employers
d. Host employers
Answer:
a. All employers
Question:
17. Only under certain conditions is it all right to drop tools or materials to the ground; for example, only
after you warn those below and make sure the area is clear. Select one: True False
Answer:
False
Question:
18. c. horizontal cross braced
d. planking boards cannot be used
Planking shall have at least 12 inches of overlap and extend 6 inches beyond center of support, or ? at both
ends to prevent sliding off supports.
a. be cleated
b. be number 2 planking boards
Answer:
a. be cleated
Question:
19. Which method of permit space rescue is the preferred method?
a. Entry rescue
b. Non-entry rescue
Answer:
b. Non-entry rescue