QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Software engineer's do?
Answer:
Software engineer's focus is on understanding the interaction between the system-to-be and its users and the
environment, and designing the software-to-be based on this understanding.
Question:
2. Customer
Answer:
Requires a computer system to achieve some business goals by user interaction or interaction with the
environment in a specified manner
Question:
3. Software Engineer's task
Answer:
To understand how the system-to-be needs to interact with the user or the environment so that customer's
requirement is met and design the software-to-be
Question:
4. Product development phase
Answer:
Planning / Specification Design Implementation Evaluation
Question:
5. Waterfall process 1. Requirements Specification
Answer:
- Understanding the usage scenarios and deriving the static domain model
2. Design
- Assigning responsibilities to objects and specifying detailed dynamics of their
interactions under different usage scenarios
3. Implementation
- Encoding the design in a programming language
4. Testing
- Individual classes/components (unit testing) and the entire system (integration
testing)
5. Operation and Maintenance
- Running the system; Fixing bugs and adding new features
Question:
6. incremental and iterative
, Answer:
3. Seek the customer feedback and change course based on improved understanding.
1. Break the big problem down into smaller pieces (increments) and prioritize
them.
2. In each iteration progress through the development in more depth.
Question:
7. key of incremental and iterative
Answer:
The key of incremental and iterative methods is to progressively deepen the understanding or
"visualization" of the target product, by both advancing and retracting to earlier activities to rediscover more
of its features.
Question:
8. Unified Process
Answer:
Methods that are even more aggressive in terms of short iterations and heavy customer involvement are
characterized as Agile.
Question:
9. requirements analysis or systems analysis
Answer:
The goal is to produce the system specification—the document that is an exact description of what the
planned system-to-be is to do. Requirements analysis delimits the system and specifies the services it offers,
identifies the types of users that will interact with the system, and identifies other systems that interact with
ours.
Question:
10. Black Box Testing Testing, either functional or non-functional, without reference to the internal struc-
Answer:
ture of the component or system.
Question:
11. Domain Model
Answer:
An object model of the domain that incorporates both behavior and data
Question:
12. Object-Oriented Design