CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which of the following is/are part of the activities and responsibilities of product and service design?
Answer:
Translate product/service specifications into process specifica- tions.Formulate cost targets. Construct and
test prototypes. Develop new products/services.
Question:
2. One of the key questions in product and service design is "Can we do it?" This question considers
_______.
Answer:
manufacturability and serviceability
Question:
3. Classify each of the possible reasons for product redesign or new development as an opportunity, threat,
or either, depending on the situation.
Answer:
Low demand is threat, government changes is either new promotions is opportunity aging population is
either new production technology is either
Question:
4. Which of the following statements is not true about reverse engineering?
Answer:
Reverse engineering starts with components and tries to fit them into the final product.
Question:
5. Product_______ is the responsibility of a manu- facturer for any injuries or damages caused by a faulty
product.
Answer:
Liability
Question:
6. product and service design? Which of the following is/are part of the activities and responsibilities of
Answer:
Translate customer wants and needs into requirements. Refine existing products and services. Formulate
quality goals. Document specifications.
Question:
7. True or false: Customers always appreciate new features in their products.
Answer:
False
, Question:
8. Which of the following is/are key questions an organization asks when making purchasing decisions?
Answer:
Is outsourcing an option? Does it make economic sense? What is the potential size of the market?
Question:
9. Which of the following are valid reasons for initiating new product design or redesign of an existing
product?
Answer:
Change in competitiveness Change in economic conditions Change in population demographic makeup
Question:
10. Reverse engineering takes a competitor's product and_______ it in order to inspect it and learn from it.
Answer:
dismantles
Question:
11. Which of the following is not an advantage of global product/service design?
Answer:
Different communication styles can lead to lively debate and ultimately a better product.
Question:
12. Which of the following statements about legal and ethical considerations is not true?
Answer:
Regulatory guidelines need not be followed if they are not strict law.
Question:
13. The assessment of the environmental impact of a product or service throughput its useful life is ______.
Answer:
cradle-to-grave assessment
Question:
14. Critical issues to consider in terms of human factors in the design of consumer products are ________.
Answer:
safety and liability
Question:
15. End-of-life programs try to________ the amount of dumping or burning of discarded products,
especially______
Answer:
reduce, electronic
Question:
16. _______ teams can provide companies with comparative advantages over traditional teams.
They______the time to market by operating on a 24-hour basis.