CORRECT ANSWERS
Question:
1. What were the two stated purposes of King Benjamin gathering his people together?
Answer:
Kingdom is conferred upon his son Give the people a name
Question:
2. What were pieces of evidence which led some scholars to believe there is a possibility that Mosiah 1 may
not have been the original first chapter of the Book of Mosiah (they believe it may have been Mosiah3)?
Answer:
No synopsis as an introduction in mosiah 1 Printers manuscript chapter 3 crossed out to become chapter 1
Book is normally named for whoever was leader/record keeper at its opening
Question:
3. What Israelite feast might this event have been connected to?
Answer:
Feast of tabernacles
Question:
4. What are some examples of temple symbolism in these chapters?
Answer:
New name Sacrifice Covenant with the Lord
Question:
5. Understand the two great commandments and how King Benjamin emphasized them
Answer:
Love God Love your neighbor Mosiah 2:11-21
Question:
6. What unique insights into the Atonement of Jesus Christ does King Benjamin's provide us?
Answer:
Transformative atonement: forgiven - purified. No more disposition to do evil
Question:
7. What is the connection we discussed between receiving and retaining a remission of our sins?
Answer:
Recognize own fallen state - remember ones one nothingness (relying on Jesus Christ)
Question:
8. Who was Abinadi's initial audience?
Answer:
The people
, Question:
9. What is the difference between intertextuality and intratextuality?
Answer:
Intratextuality: drawing upon another author in the same text Intertextuality: drawing upon an author from a
different text
Question:
10. Who are some of the people who quote Abinadi?
Answer:
Alma the younger Amulek Mormon Benjamin
Question:
11. According to Abinadi, what was the purpose of the law of Moses?
Answer:
To point the people to Christ on the test: Mosiah 13:27-35
Question:
12. What were the two questions Abinadi is focusing on in his sermon?
Answer:
What meaneth the words which are written - Isaiah 52: 7-10 Doth salvation come by the law of Moses?
Question:
13. Why does Abinadi quote Isaiah 53
Answer:
To show what kind of Messiah Christ will be. (not a political hero but one to perform an atonement)
Question:
14. What was significant about the timing of Mormon's referencing Abiadi's face shining like Moses?
Answer:
To help us make the parallel between Moses and Abinadi talking about the ten commandments
Question:
15. What was Abinadi teaching when he was referring to Jesus as the Father?
Answer:
The duel nature of Christchrist. Mortal and divine side from Mary and God
Question:
16. Which of the two "lamb" metaphors from Isaiah does Abinadi choose to emphasize and why might he
have chosen it over the other?
Answer:
Sheep before the shearer is dumb - submit the flesh to the spirit as opposed to a sheep before the slaughter
(doesn't focus on submitting flesh to the spirit)
Question:
17. Why Alma chose to give up the judgment seat