CORRECT ANSWERS
Question:
1. What does too much information casue?
Answer:
Information overload
Question:
2. What is an accounting information system?
Answer:
a system that collects, records, stores, and processes data to produce information for decision makers
Question:
3. Accountants need to understand how an AIS:
Answer:
is designed implemented, and used. how information is reported, and how the information is used to make
decisions
Question:
4. Examples of roles within AIS
Answer:
designer, implementer, user, evaluator, manager
Question:
5. Value Chain Activities (Primary)
Answer:
inbound logistics, operations, outbound logistics, marketing and sales, service
Question:
6. Inbound Logistics
Answer:
activities associated with receiving and storing raw materials/partially completed materials and distributing
materials
Question:
7. Operations
Answer:
activities that transforms inputs into finished goods and services
Question:
8. Outbound logistics
Answer:
activities that warehouse and distribute the finished goods to the customers
, Question:
9. Marketing and Sales activities identify the needs and wants of their customers to help attract them
Answer:
to the firm's products and buy them
Question:
10. Service
Answer:
activities that provide support of the customers after the products and services are sold to them
Question:
11. Value Chain Activities (Support)
Answer:
Firm infrastructure, human resource management, technology, and procurement
Question:
12. Firm infrastructure
Answer:
activities needed to support the firm, including the CEO and the finance, accounting, and legal departments
Question:
13. Human Resource Management
Answer:
activities that include recruiting, hiring, training, and compensating employees
Question:
14. Technology
Answer:
include all the technologies necessary to support value creating activities
Question:
15. Procurement
Answer:
activities involve purchasing inputs such as raw materials, supplies, and equipment
Question:
16. What is the role of AIS in the internal business process?
Answer:
Foundation for enterprise system
Question:
17. Enterprise System