ANSWERS
Question:
1. 60 minutes
Answer:
According to Nerc Standards, an emergency interchange transaction can be exempt from tagging if it is less
than_________________
Question:
2. 2 business days
Answer:
A BA or LSE that requests an EEA 3 must complete and EEA 3 report and submit it to the RC within how
many days
Question:
3. 5%
Answer:
During restoration efforts load pick-ups should not ex- ceed_____________ percentage of synchronized
generation capacity
Question:
4. load and generation
Answer:
What are the two components that a system operator should be aware of for controlling frequency during a
system restoration if they are in an islanded situation
Question:
5. Energy Emergency Alerts What system was put in place to provide RC's with a mechanism to
Answer:
handle energy deficiencies?
Question:
6. withing 60 minutes of the start of modification
Answer:
If due to a reliability event, an interchange transaction must be modified, how long does the Sink Balancing
Authority have to modify the tag?
Question:
7. Frequency Fluctuations
Answer:
What is an example of a disturbance that has caused you system to become islanded?
Question:
8. Continuous decline in frequency
, Answer:
What is an instance is which you use manual load shedding?
Question:
9. Schedule emergency assistance, recall all non-firm exports, start all available generation
Answer:
What actions should be implemented during a EEA 2
Question:
10. no other situations are available Transmission facility is overloaded, voltages are rapidly decaying, and
Answer:
What would be an appropriate situation for a system operator to shed load?
Question:
11. Without delay, within 30 minutes
Answer:
If an RC issues you a directive to implement when should it be implemented?
Question:
12. Simulated emergencies
Answer:
Each Operating Authority should periodically prac- tice________________
Question:
13. Its RC and any other potentially affected Transmission Operators
Answer:
If a Transmission Operator has an anticipated emergency condition, it shall inform_________________
Question:
14. Annually
Answer:
How often shall the Transmission Operator and BA review and update each emergency plan___________
Question:
15. 60
Answer:
According to Nerc Standards, emergency plans must include interim provisions if it is expected to take more
than how many minutes to implement the contingency plan for loss of primary control facility
Question:
16. EEA 2
Answer:
Which EEA is used to announce the change in transmission service priority?