CORRECT ANSWERS
Question:
1. What are the 6 signs of compartment syndrome?
Answer:
Pain (gaining) Pallor (pale) Paresthesia (change in sensation) Paralysis (Lack of movement) Pulselessness
Poikilothermia (Change in temp)
Question:
2. Bursitis
Answer:
inflammatory condition where fluid-filled sacs (bursae) that prevent joint friction become inflamed
Question:
3. impingement syndrome
Answer:
impaired movement of the rotator cuff of the shoulder; due to repetitive overhead movement
Question:
4. Carpal tunnel syndrome
Answer:
median nerve is compressed; commonly caused by repetitive hand motions Assess by a positive Tinel sign
Question:
5. Ganglion
Answer:
collection of gelatinous material near tendons/joints; round, firm, swelling Treated by aspiration, and
excision
Question:
6. Dupuytren Disease
Answer:
contracture (part of body that maintains an unnatural position permanently) leads to flexion of the fourth
and fifth fingers Intranodular injections of steroids and fasciotomies help treat
Question:
7. Hallux Valgus (bunion)
Answer:
Deformity where great toe deviates laterally Inflammatory symptoms
Question:
8. Plantar Fasciitis
, Answer:
Inflammation of the foot supporting fascia leads to acute heel pain upon walking
Question:
9. Onychocryptosis (ingrown toenail)
Answer:
Free edge of nail penetrates skin which leads to risk of infection, pain, and swelling
Question:
10. Nursing management of foot surgery
Answer:
Compare to the other foot Prevention of DVT Elevation of limb Assessments of neurovascular status
Question:
11. Osteoarthritis
Answer:
Degenerative disorder of the joints Incidence increases with age Women are more commonly affected
Usually weight-bearing joints Crepitus (popcorn sound when moving)
Question:
12. Nursing Management of Os- teoarthritis
Answer:
Pain management Maintaining functionality Promotion of weight loss Exercise
Question:
13. Osteoporosis
Answer:
Degenerative disease of the bone characterized by reduced mass, deterioration of matrix, and diminished
architectural strength The precursor is osteopenia DEXA exam Common in smaller, post-menopausal
women
Question:
14. Nursing Management of osteoporosis
Answer:
DEXA scan Promotion of Vitamin D intake Promotion of weight-bearing exercises
Question:
15. Total Joint Arthroplasty
Answer:
OA, RA, trauma, congenital deformity Treatment can include prevention of: infection venous
thromboembolism pain blood loss
Question:
16. Nursing management of hip arthroplasty