CORRECT ANSWERS
Question:
1. Qualitative method, Naming a phenomenon
Answer:
Which research terms align with the constructivist paradigm? (Select all that apply.)
Question:
2. Who should determine when is it appropriate to remove an indwelling catheter?
Answer:
Which nursing question would most likely need to be based on current evidence to ensure positive patient
outcomes?
Question:
3. How to appraise published literature., How to synthesize evidence., How to do an effective literature
search.
Answer:
What skills would the bachelors-prepared nurse need to learn in order to bring evidence-based practice to
the bedside? (Select all that apply.)
Question:
4. How to search literature and appraise it for best practice recommendations.
Answer:
What will a bachelor of science in nursing (BSN)-level research course teach a student?
Question:
5. A research study found that patients who received evidence-based interventions had outcomes improved
by 28% compared with those who did not.
Answer:
Which statement best demonstrates that evidence-based practice improves patient outcomes?
Question:
6. Explanatory
Answer:
A nurse researcher wants to determine whether there is a relationship between levels of anxiety and blood
pressure in a population of men between the ages of 40 and 60 years. Which theory would the researcher use
to support this study?
Question:
7. FALSE
Answer:
Descriptive theories are deductive and describe characteristics of individuals or groups by summarizing
their commonalities.
,Question:
8. Health promotion model
Answer:
A health care system is interested in improving health promoting activities for its employees. Their research
team is investigating a theoretical model to serve as a basis for conducting a study to determine factors that
affect health promoting activities in healthcare workers. Which theory would be best to use in conducting
this study?
Question:
9. FALSE
Answer:
Maslow's hierarchy of needs is an example of a middle-range nursing theory developed by a nurse to
describe a phenomenon of interest to nurses.
Question:
10. Jean Watson's Theory
Answer:
When studying caring in nursing, focusing on the caring between nurse and client, which theories would be
of most interest to a researcher?
Question:
11. Explanatory theory
Answer:
A researcher explores how social support is related to health in older adults. What type of theory would this
issue relate to?
Question:
12. Proposed relationships between the variables in a study design
Answer:
A nurse studies how theoretical frameworks relate to research. Which factors is part of a theoretical
framework?
Question:
13. Predictive theory
Answer:
A researcher studies the effect of a therapeutic mattress on the incidence of pressure ulcers in debilitated
clients. What type of theory would this research draw from?
Question:
14. Descriptive theory
Answer:
A researcher studies a theory about the grieving process which identifies its major elements or events. What
type of theory would this be?
, Question:
15. FALSE
Answer:
informing nurses within the organization about changes that will be made based on evidence. Health care
organizations can show support for evidence-based practice by hiring external consultants to perform
research and
Question:
16. TRUE
Answer:
All of the following statements represent nursing activities used in promoting evidence-based practice:
participate in inter-disciplinary evidence-based projects, join a journal club, and attend professional
conferences.
Question:
17. Nurses do not understand research., Nurses do not have the skills to access research evidence., Nurses
do not value research.
Answer:
Which of the following statements are potential barriers for evidence-based practice? (Select all that apply.)
Question:
18. Seek out funding sources through local organizations and specialty organizations.
Answer:
A nursing team doesn't have enough funding to properly implement evidence-based practice (EBP). What
would be an appropriate way to address this barrier?
Question:
19. Gain authorization to offer continuing education credits for attending training workshops and include
staff use of EBP in the annual evaluation.
Answer:
A charge nurse and team of nurses lack the motivation required to implement EBP. Which solution may
help to address this barrier?
Question:
20. Adequate access to re- sources
Answer:
What is a facilitator, rather than a barrier, to implementation of EBP?
Question:
21. They are participatory, actively involving all levels of staff in discussion.
Answer:
Why are journal clubs especially practical as facilitators of EBP?
Question:
22. Hold a poster presentation session in the lobby featuring staff's EBP projects.