Edition by Barbara Herlihy (Chapters 1-27 Complete)
,Chapter 01: Introduction
̦̣ to the Human
̦̣ Body
Herlihy: The Human
̦̣ Body in Health and Illness, 8th Edition
MULTIPLE CHOICE
1.What is the branch of science that studies
̦̣ how the body functions?
̦̣
a.Anatomy
b.Histology
c.Pathology
d.Physiology
ANS: D
2.Which word comes from the Greek word meaning “to dissect”?
a.Anatomy
b.Histology
c.Pathology
d.Physiology
ANS: A
3.Which of the following is a higher order of organization?
a.Molecule ̦̣
b.Cell
c.Organ
d.Tissue̦̣
ANS: C
4.The head is located to the chest.
a.anterior
b.inferior
c.deep
d.superior
̦̣
ANS: D
5.The foot is located to the leg.
a.proximal
b.superior
̦̣
c.superficial
̦̣
d.distal
ANS: D
6.The leg is to the thigh.
a.distal
b.proximal
c.superior
̦̣
d.deep
ANS: A
, 7.The thigh is to the foot.
a.distal
b.proximal
c.inferior
d.deep
ANS: B
8.The thoracic cavity is to the abdominopelvic cavity.
a.deep
b.distal
c.anterior
d.superior
̦̣
ANS: D
9.The kneecap is located distal to the
a.leg.
b.thigh.
c.foot.
d.toes.
ANS: B
10.Which organ is located in both the ventral and thoracic cavities?
a.Stomach
b.Liver
c.Lung
̦̣
d.Spinal cord
ANS: C
11.Which organ is located in the ventral cavity buț̣ not in the thoracic cavity?
a.Lung
̦̣
b.Heart
c.Liver
d.Brain
ANS: C
12.Which organ is located in the dorsal cavity?
a.Liver
b.Brain
c.Heart
d.Urinary bladder
ANS: B
13.Which of the following is descriptive of the location of the reproductive
̦̣ organs?
a.Dorsal cavity and vertebral cavity
b.Mediastinum ̦̣ and the thoracic cavity
c.Ventral cavity and pelvic cavity
, d.Pleural
̦̣ cavity and mediastinum
̦̣
ANS: C
14.Which cavity is divided into quadrants?
̦̣
a.Thoracic
b.Abdominopelvic
c.Dorsal
d.Cranial
ANS: B
15.Which region is included
̦̣ within the right upper
̦̣ quadrant
̦̣ (RUQ)?
a.Umbilical
b.Hypogastric
c.Right iliac
d.Right hypochondriac
ANS: D
16.Which region is included
̦̣ within the left lower quadrant
̦̣ (LLQ)?
a.Umbilical
b.Left hypochondriac
c.Epigastric
d.Left iliac
ANS: D
17.Which of the following refers to the umbilicu
̦̣ s?
̦̣
a.Groin
b.Armpit
c.Navel
d.Patellar
ANS: C
18.Which of the following refers to the lower back region?
a.Groin
b.Axillary
c.Umbilical
d.Lumbar
̦̣
ANS: D
19.Which of the following refers to the groin region?
a.Axillary
b.Lumbar
̦̣
c.Cranial
d.Inguinal
̦̣
ANS: D
20.Which of the following refers to the area in front of the elbow?