ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. IDEA
Answer:
The Individuals with Disabilities Education Act (IDEA) is a law that makes available a free appropriate
public education to eligible children with disabilities throughout the nation and ensures special education
and related services to those children.
Question:
2. FAPE
Answer:
Free Appropriate Public Education is an educational right of children with disabilities in the United States
that is guaranteed by the Rehabilitation Act of 1973 and the Individuals with Disabilities Education Act.
Question:
3. AAC
Answer:
Augmentative and Alternative Communication device-Children and adults with severe speech or language
problems may need to find other ways to communicate. There are many types of AAC that they can use.
Speech-language pathologists, or SLPs, can help.
Question:
4. AABR
Answer:
Automated Auditory Brainstem Response (AABR)—This test measures how the hearing nerve responds to
sound. Clicks or tones are played through soft earphones into the baby's ears. Three electrodes placed on
the baby's head measure the hearing nerve's response.
Question:
5. OAE
Answer:
Otoacoustic Emissions (OAE)—This test measures sound waves produced in the inner ear. A tiny probe is
placed just inside the baby's ear canal. It measures the response (echo) when clicks or tones are played into
the baby's ears.
Question:
6. Deaf President Now
Answer:
Deaf President Now was a student protest in March 1988 at Gallaudet University, Washington, D.C. The
university, established by an act of Congress in 1864 to serve the deaf, had never once been led by a Deaf
president since its origination. Elizabeth Zinser was elected; protests made and King Jordan was elected.
, Question:
7. Gallaudet University
Answer:
is a federally chartered private university for the education of the Deaf and hard of hearing located in
Washington,
D.C., on a 99-acre (0.40 km2) campus; named after Thomas Hopkins Gallaudet- bilingual and English.
Question:
8. Cochlear Implant (CI)
Answer:
is a surgically implanted electronic device that provides a sense of sound to a person who is profoundly
deaf or severely hard of hearing in both ears; as of 2014 they had been used experimentally in some people
who had acquired deafness in one ear after learning how to speak. Cochlear implants bypass the normal
hearing process; they have a sound processor that resides on the outside of the skin (and generally worn
behind the ear) which contains microphones, electronics, battery, and a coil which transmits a signal to the
implant. The implant has a coil to receive signals, electronics, and an array of electrodes which is placed
into the cochlea, which stimulate the cochlear nerve.
Question:
9. Sound Field System
Answer:
A sound field system is a sound system for schools that improves the learning environment for the entire
class by improving the sound environment in the classroom.
Question:
10. BAHA
Answer:
Bone Anchored Hearing Aid; While a hearing aid tries to push sound through the damaged part of the ear,
the Baha System uses your natural ability to conduct sound through bone vibrations. Through bone
conduction, sound bypasses the damaged outer or middle ear and sends clearer, more crisp sound directly
to your inner ear.
Question:
11. Single side-loss
Answer:
You have little or no hearing in one ear, but normal hearing in the other ear.
Possible Causes:
Sudden deafness Acoustic Neuroma Birth defects Genetics Head trauma Ménière's disease Adverse
reactions to drugs Malformation at birth or missing inner ear or cochlea
Question:
12. Conductive Hearing Loss
Answer:
You have a problem with your outer or middle ear. Possible Causes:
Skin Allergies Malformations at birth Microtia and Astresia Draining Ears Chronic Ear Infections Previous
ear surgeries Chronic mastoiditis or middle ear infections Skin growth or cyst (cholesteatoma) Syndromes
such as Down, Goldenhar and Treacher Collins