ANSWERS
Question:
1. What act required the aviation industry to improve and maintain safety standards for aircrafts
Answer:
Air Commerce Act
Question:
2. The US maintains the most complex aviation system in the world, which includes an enormous network
of people, facilities, and technology, known as
Answer:
National Airspace System - NAS
Question:
3. Which of the following represents one of the primary work environments of air traffic controllers
Answer:
Air Traffic Control Towers, Air Route Traffic control Centers, Terminal Radar Approach Control
Facilities
Question:
4. When a TRACON departure controller passes the responsibility of monitoring an aircraft to a controller
in an ARTCC, it is known as a
Answer:
Hand off
Question:
5. Which of the following is a responsibility of a controller specializing in local control LC?
Answer:
Receiving and Relaying Pilot Reports
Question:
6. Which part of the Air Traffic Selection and Training Test AT-SAT assess the personal attributes of the
applicats
Answer:
Experience Questionnaire
Question:
7. Which part of the Air Traffic Selection and Training Test AT=SAT simulates a radar screen and test an
applicants ability to multitask?
Answer:
Air Traffic Scenarios Test
, Question:
8. Air Traffic Controllers who monitor aircraft in the airspace around an air route traffic control center
ARTCC are called
Answer:
en route center controllers
Question:
9. The partnership between the Federal Aviation Administration FAA and colleges or universities that
offer two or four year air traffic control programs are called
Answer:
Air traffic control collegiate Training initative
Question:
10. At what age do most air traffic controllers face mandatory retirment
Answer:
56
Question:
11. How should a controller pronounce the number 12
Answer:
one two
Question:
12. If it is 5pm pacific standard time ,what is it in UTC time
Answer:
1:00am
Question:
13. Which frequency do controllers use for routine communication with civilian aircraft
Answer:
VHF
Question:
14. What is the call sign for American West Airlines
Answer:
Cactus
Question:
15. What type of airport lighting usually has a high intensity strobe light on a bar
Answer:
Approach lighting
Question:
16. Which airspace is reserved for smaller airports
Answer:
Class C