AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. which species has ovaries that look like a cluster of grapes
Answer:
sow
Question:
2. what hormone is given to horses to make them ovulate
Answer:
Human chorionic gonadotropin
Question:
3. During an embryo transfer, when retrieving the egg from the mare it must happen with __ days of
insemination
Answer:
5-7
Question:
4. where is the semen implanted during AI
Answer:
the uterus
Question:
5. During an embryo transfer all fluids used must be ____ temperature
Answer:
body
Question:
6. do you need to sterile in the uterus
Answer:
yes
Question:
7. ____________ is administered daily to the donor mare and recipient mares starting on the same day
Answer:
progesterone
Question:
8. what phase begins after the embryo is placed in the uterus
Answer:
diestrus
, Question:
9. the placenta has detached from the uterine wall prematurely
Answer:
red bag
Question:
10. lordosis is a term for standing heat in which species
Answer:
sow
Question:
11. ovine and caprine placentas are cotyledonary
Answer:
true
Question:
12. digital manipulation is a common way to collect a ram
Answer:
false
Question:
13. what is the site of semen deposition in natural mating sheep
Answer:
vagina
Question:
14. how many days after ai would you wait to preganancy check a horse
Answer:
14-18 days
Question:
15. which of the following diseases is shed by females during ovulation and can cause abortions in humans
Answer:
chlamydiosis
Question:
16. which of the following diseases is caused by protozoa
Answer:
trichomoniasis
Question:
17. Blood tinged milk, abortion storms, and dark reddish colored urine are signs in cattle of which disease?
Answer:
leptospirosis