UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. Estrogen
Answer:
Uterine and breast enlargement
causes increases vascularity of mucous membranes of URT
Question:
2. Progesterone
Answer:
Keeps Uterus and Blood vessels relaxed (inhibits uterine contract-ability & lactation during pregnancy)
Question:
3. hCG (human chorionic gonadotropin)
Answer:
This stimulates the corpus luteum to produce estrogen & progesterone until the placenta takes over
Question:
4. hPL (human placental lactogen)
Answer:
released by umbilical cord, makes lactaid hormones also decreases insulin sensitivity in the mother i.e.
making more glucose available for the fetus
Question:
5. Relaxin
Answer:
a hormone secreted by the placenta that causes the cervix to dilate by relaxing joints of pelvis and prepares
the uterus for the action of oxytocin during labor.
Inhibits uterine contractions to prevent premature birth
Question:
6. Colostrum
Answer:
a specialized form of milk that delivers essential nutrients and antibodies in a form that the newborn can
digest
- high in carbs, protein and antibodies.
Question:
7. Nagele's Rule
Answer:
1st day of last period + 7 days - 3 months
, Question:
8. fundal height 12-13 weeks:
Answer:
rises out of the symphysis;
not palpable until 12 weeks
Question:
9. fundal height 20 weeks:
Answer:
at umbilicus
Question:
10. fundal height 24 weeks:
Answer:
1-2 fingers above umbilicus
Question:
11. fundal height 28 weeks:
Answer:
Half way point between umbilicus and Xiphoid process
Question:
12. fundal height 32-40 weeks:
Answer:
arriving at xiphoid process
Question:
13. Betamethasone
Answer:
A glucocorticoid that is administered IM in two injections prior to preterm labor (24-34 weeks gestation)
1st shot 48 hours before labor 2nd shot 24 hours before labor
Enhance Fetal Lung Maturity and Surfactant Productions
Question:
14. Which medication is enhances Fetal Lung Maturity and Surfactant production?
Answer:
Betamethasone
Question:
15. Nursing Considerations for Betamethasone -
Answer:
Monitor the client and neonate for pulmonary edema by assessing lung sounds, hyperglycemia and
monitor neonate for changes in HR.
Question:
16. placenta previa