QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Psychology
Answer:
Scientific study of behavior and mental process
Question:
2. Science investigates questions with what 4 attitudes
Answer:
1. being curious 2. being skeptical 3. being objective 4. thinking critically.
Question:
3. Psycholalytic/Psychodynamic Perspective
Answer:
Unconscious thought, the conflict between biological insticts and societys demands
Question:
4. Humanistic perspective
Answer:
A persons positive qualities, the capacity for positive growth.
Question:
5. Ethical Guidlines
Answer:
1. Informed consent 2. confidentiality 3. debriefing.
Question:
6. Deception
Answer:
Psychologist debate extensivley
Question:
7. sensation change in temp involves what nervous system
Answer:
Somatic nervous system
Question:
8. Charles Darwin
Answer:
1. Natural selection, 2. Evolutionary psychology approach
Question:
9. How do neoron communicate with each other
, Answer:
through is axon in the form of brief impulses or waves of electricity
Question:
10. What two systems make up Peripheral nervous system
Answer:
1. Somatic nervous system 2. Autonomic nervous system
Question:
11. What are the three parts of the brain
Answer:
1. Midbrain 2. Hindbrain 3. Forebrain
Question:
12. Midbrain
Answer:
Nerve fiber system ascends and descends to connect the higher and lower portions of the brain
Question:
13. Hindbrain
Answer:
Lowest level of the brain consisting of medulla, Cerebellum and Pons
Question:
14. Forebrain
Answer:
Highest level of the brain consistin of Limbic system,Thalamus, Basal
Question:
15. Cerebal Cortex
Answer:
Highest level of the forebrain, highest mental funcions, thinking and planning take place
Question:
16. Endorphines
Answer:
A chemical the body produces when excersising
Question:
17. Imprinting
Answer:
Infant animals form a attachment to the first moving object.
Question:
18. Ericksons Middle adulthood crisis