CORRECT ANSWERS
Question:
1. The breakdown voltage of a gas depends on its
Answer:
density, temperature, and partial pressure
Question:
2. Inductive charging is due to
Answer:
The Coulomb force
Question:
3. The charges on a randomly-shaped conductor always reside
Answer:
At the surface
Question:
4. The electron is less massive than the proton
Answer:
True
Question:
5. The neutron is much less massive than the proton
Answer:
False
Question:
6. An electrostatic luminous spark is a result of
Answer:
collisions between ions or electrons and air molecules
Question:
7. A Faraday cage can be constructed from
Answer:
None of these (a non-conductor, an insulator, a semi-conductor)
Question:
8. Inside a Faraday cage the electric field is
Answer:
Zero
Question:
9. A photon has
, Answer:
no charge
Question:
10. The typical radius of an atom is closer to
Answer:
10^(-15) m
Question:
11. At any given time there are electrons in the air that we breathe
Answer:
True
Question:
12. When accelerated electrons collide with air molecules one of the likely "byproducts" is
Answer:
A photon
Question:
13. The inductive charging (I.e. the reason why we used the smaller dome in the lab) acquires the opposite
charge than the main Van de Graaf (VDG) dome is because
Answer:
The repelling forces between electrons
Question:
14. The charges on the VDG reside
Answer:
On the surface
Question:
15. The sound from the electrostatic luminous spark we observed in the lab is a result of
Answer:
None of these on the list (photons produced from excited atoms, electron reduction from excited atoms, or
electron production from excited atoms)
Question:
16. The charges generated by the VDG are because of
Answer:
Frictional forces
Question:
17. At it's natural state air is
Answer:
An electrical insulator