CORRECT ANSWERS
Question:
1. Operations and supply chain management (OSCM)
Answer:
the design, operation, and improvement of the systems that create and deliver the firm's primary products
and services
Question:
2. Operations
Answer:
manufacturing and service processes that are used to transform the resources into products
Question:
3. Supply Chain
Answer:
processes that move information and material to and from the manufacturing and service processes of the
firm
Question:
4. Transformation Process
Answer:
uses resources to convert inputs into some desired output
Question:
5. Basic Principles of Transformation Process
Answer:
(1) How different types of products are *organized*, (2) How to determine the *capacity* of a process, (3)
How *long* it should take to make a unit, (4) How the *quality of a process* is monitored, (5) How
information is used to *make decisions*.
Question:
6. Planning
Answer:
Determining how anticipated demand will be met with available resources, and developing a set of metrics
to monitor the supply chain to ensure efficiency and quality.
Question:
7. Sourcing
Answer:
selection of suppliers that will deliver the goods and services needed to create the firm's product
Question:
8. Making
, Answer:
where the major product is produced or the service provided
Question:
9. Delivering
Answer:
logistics processes such as selecting carriers, coordinating the movement of goods and information, and
collecting payments from customers
Question:
10. Returning
Answer:
the processes for receiving worn-out, defective, and excess products back from customers
Question:
11. Product-Service Bundling
Answer:
Building service activities into a firm's product offerings to create more value for the customer.
Note: This typically results in lower profits as a percent of revenues. The additional income from bundling
does not generate high enough margins to cover the investment needed to fund bundling in the first place.
Question:
12. Lean Manufacturing
Answer:
- to achieve high customer service with minimum levels of inventory investment
- eliminating the 8 sources of waste
Encompasses the set of concepts of: (1) Just-in-Time (JIT) (2) Total Quality Control (TQC)
Question:
13. Just-in-Time (JIT)
Answer:
An integrated set of activities designed to achieve high-volume production using minimal inventories of
parts that arrive exactly when they are needed.
(Pioneered by the Japanese in 1980s)
Question:
14. Total Quality Control (TQC)
Answer:
aggressively seeks to eliminate causes of production defects
Question:
15. Total Quality Management (TQM)
Answer:
the philosophy that everyone in the organization is concerned about quality, throughout all of the firm's
activities, to better serve customer needs.
(Developed late 1980s to early 1990s)