ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Nutrition
Answer:
the study of food
Question:
2. Nutrition Research
Answer:
focuses on supporting health and preventing & treating chronic disease
Question:
3. Food
Answer:
the plants and animals we consume
Question:
4. Nutrition focuses on how food.....
Answer:
NOURISHES the body
&
INFLUENCES our health
Question:
5. Nutrition involves the study of
Answer:
-food consumption
-food digestion
-food absorption
-food storage
-food safety
-global food supply
-factors that influence eating patterns
-recommended amounts of types of food
Question:
6. What does nutrition support?
Answer:
Health & Wellness
Question:
7. chronic disease
,Answer:
diseases that come on slowly and persist for years, despite treatment
Question:
8. Essential
Answer:
absolutely necessary --> body cant produce it. has to be taken in from diet.
Question:
9. Wellness
Answer:
a multi-dimensional active process by which people make choices to enhance their LIFESTYLE
a series of changes physically, emotionally, spiritually, socially, and occupationally
Question:
10. The critical components of Wellness
Answer:
nutrition & physical activity
Question:
11. Physical Health
Answer:
includes nutrition and physical activity
Question:
12. Spiritual Health
Answer:
includes spiritual values and beliefs
Question:
13. Emotional Health
Answer:
includes POSITIVE feelings about oneself and life
Question:
14. Social Health
Answer:
includes family, community, and social environment
Question:
15. Occupational Health
Answer:
includes meaningful work or vocation
Question:
16. Obesity
,Answer:
the PRIMARY link between POOR NUTRITION & MORTALITY
Question:
17. Nutrient-Deficiency Diseases
Answer:
-Scurvy
-Pellagra
-Iron-Deficiency Anemia
Question:
18. Diseases STRONGLY associated with Poor Nutrition
Answer:
-Heart Disease
-Stroke
-Diabetes
-Obesity
-High Blood Pressure
Question:
19. Diseases in which nutrition plays a some role
Answer:
-Osteoarthritis
-Osteoporosis
-Some forms of cancer
Question:
20. Blue Zones
Answer:
regions that have the largest amounts of people living over the age of 100 what's the commonality? social
interaction daily
Question:
21. What has become a national health goal?
Answer:
Nutrition
Question:
22. Goals of Healthy People 2020
Answer:
1. attain high-quality, longer lives free of preventable disease, disability, injury, and premature death
2. achieve health equity, eliminate disparities, and improve the health of all groups
3. create social and physical environments that promote good health for all
4. promote quality of life, healthy development, and healthy behaviors across all life stages
Question:
23. Nutrients
, Answer:
the CHEMICALS in foods that are critical to human GROWTH and FUNCTION
Question:
24. How many groups of essential nutrients are there?
Answer:
SIX
Question:
25. 6 groups of essential nutrients
Answer:
carbohydrates vitamins fats & oils minerals proteins water
Question:
26. Calories is another word for....
Answer:
Energy *when nutrients (like carbohydrates) are providing energy, they are providing calories
Question:
27. MACROnutrients
Answer:
nutrients required in relatively LARGE amounts
provide ENERGY aka calories
Question:
28. MICROnutrients
Answer:
nutrients required in SMALLER amounts
Question:
29. Types of MACROnutrients
Answer:
-carbohydrates
-fats & oils
-proteins
Question:
30. Types of MI- CROnutrients
Answer:
-vitamins
-minerals
Question:
31. Kilocalories (kcal)
Answer:
amount of ENERGY required to RAISE TEMPERATURE of 1kg of water by 1°C