CORRECT ANSWERS
Question:
1. muscles of facial expression are innervated by
Answer:
facial nerve
Question:
2. sternocleidomastoid innervation
Answer:
accessory nerve
Question:
3. trapezius innervation
Answer:
accessory nerve
Question:
4. latissimus dorsi innervation
Answer:
thoracodorsal nerve
Question:
5. levator scapula innervation
Answer:
dorsal scapular nerve and cervical C3-C4
Question:
6. rhomboid major and minor innervation
Answer:
dorsal scapular nerve
Question:
7. rectus abdominis innervation
Answer:
intercostal nerves
Question:
8. diaphragm innervation
Answer:
phrenic
Question:
9. serratus anterior innervation
,Answer:
long thoracic nerve
Question:
10. pectoralis minor innervation
Answer:
medial pectoral nerve
Question:
11. pectoralis major innervation
Answer:
medial and lateral pectoral nerves
Question:
12. deltoid innervation
Answer:
axillary nerve
Question:
13. coracobrachialis innervation
Answer:
musculocutaneous nerve
Question:
14. teres major innervation
Answer:
lower subscapular nerve
Question:
15. supraspinatus innervation
Answer:
suprascapular nerve
Question:
16. infraspinatus innervation
Answer:
suprascapular nerve
Question:
17. teres minor innervation
Answer:
axillary nerve
Question:
18. biceps brachii innervation
,Answer:
musculocutaneous nerve
Question:
19. brachialis innervation
Answer:
musculocutaneous nerve and radial nerve
Question:
20. brachioradialis innervation
Answer:
radial nerve
Question:
21. triceps brachii innervation
Answer:
radial nerve
Question:
22. anconeus innervation
Answer:
radial nerve
Question:
23. flexor carpi radialis innervation
Answer:
median nerve
Question:
24. flexor carpi ulnaris innervation
Answer:
ulnar nerve
Question:
25. palmaris longus innervation
Answer:
median nerve
Question:
26. extensor carpi radialis longus innervation
Answer:
radial nerve
Question:
27. extensor carpi radialis brevis innervation
, Answer:
radial nerve
Question:
28. extensor carpi ulnaris innervation
Answer:
deep radial nerve
Question:
29. pronator teres innervation
Answer:
median nerve
Question:
30. pronator quadratus innervation
Answer:
median nerve
Question:
31. supinator innervation
Answer:
deep radial nerve
Question:
32. gluteus maximus innervation
Answer:
inferior gluteal nerve
Question:
33. gluteus medius innervation
Answer:
superior gluteal nerve
Question:
34. gluteus minimus innervation
Answer:
superior gluteal nerve
Question:
35. tensor fascia latae innervation
Answer:
superior gluteal nerve
Question:
36. obturators (internus and externus) innervation