CORRECT ANSWERS
Question:
1. fundamental subject: content knowledge (instructional 1)
Answer:
your standards are set to the same as a teacher, can substitute teach (focuses on math, english, citizenship,
social sciences, science)
passing score: 145-150
Question:
2. ed. specialist
Answer:
you are held to the standards based in a special ed. setting
Question:
3. 162
Answer:
NESPA praxis passing score is....
Question:
4. 1. legislative influences
2. demographic shifts
3. professional practice trends
Answer:
facts that cause changes in SLP services in school settings
Question:
5. americans with disabilities act (ADA)
Answer:
prohibits discrimination and guarantees that people with disabilities have the same opportunities as
everyone else
Question:
6. every student succeeds act (ESSA)
Answer:
federal law governing k-12 education which restores more responsibility for student outcomes to states and
local school districts
Question:
7. family educational rights and privacy act (FERPA)
Answer:
Law that protects the privacy of student education records. Parents have rights to their child's education
record until 18
, Question:
8. workload
Answer:
all professional activities that a professional does with, for, or on behalf of students on caseload that are
mandated by law
Question:
9. caseload
Answer:
the number of students who receive services from an SLP
Question:
10. -identification
A. -evaluation
B. -instruction
C. -implementing IEPs
D. -counseling students
Answer:
list some direct services
Question:
11. -classroom observations
A. -teacher meetings
B. -planning and preparing lessons
C. -making referrals
D. -maintaining AAC devices
Answer:
list some indirect services
Question:
12. -each regular education option is pursed
A. -results are observed
B. -documentation is complied and reviewed
C. -referral for special ed. and/or related services are then considered
Answer:
prerefferal process for IEP
Question:
13. -modifications to acoustical characteristics of classroom to reduce noise distractions:
A. -FM systems
B. -changing seating arrangements
C. -work-center dividers
D. -ear plugs
E. - carpeting
Answer:
types of changes in the classroom environment