UPDATED ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT
ANSWERS
Question:
1. holistic
Answer:
pertaining to the whole; multidimensional
Question:
2. communication disorder
Answer:
impairs the ability to receive, send and process and comprehend concepts or verbal, nonverbal, and graphic
information.
Question:
3. speech disorder
Answer:
atypical production of speech sounds, interruption in the flow of speaking, or abnormal production and/or
absence or voice quality, pitch, loudness, resonance, and/or duration
Question:
4. language disorder
Answer:
an impairment in comprehension and/or use of spoken, written, and/or other symbol systems
Question:
5. hearing disorder
Answer:
impaired sensitivity of the auditory or hearing systems
Question:
6. Central Auditory Processing Disorder
Answer:
deficits in the processing of information from audible signals
Question:
7. augmentative/ alternative communication
Answer:
these systems whether signing or the use of digital methods are attempts often taught by SLPs to
compensate and facilitate on a temporary/permanent basis for impaired or disabled communication
disorders.
Question:
8. telepractice
,Answer:
provision of language assessment and intervention via the internet
Question:
9. audiologists
Answer:
specialists who measure hearing ability and identify, assess, manage, and prevent disorders of hearing and
balance
Question:
10. auditory processing disorders (APD)
Answer:
sometimes called central auditory processing disorder
Question:
11. efficacy
Answer:
it relates to clinical outcomes is the probability of benefit from an intervention method under ideal
conditions.
Question:
12. effectiveness
Answer:
is the probability of benefit from an interventions method under average conditions
Question:
13. efficiency
Answer:
efficiency results from application of the quickest method involving the least effort and the greatest
positive benefit, including unintended effects.
Question:
14. evidence based practice
Answer:
judicious integration of scientific evidence into clinical decision making
Question:
15. communication
Answer:
an exchange of ideas between sender(s) and receivers, message transmission and feedback.
Question:
16. sociolinguistics
Answer:
Cultural identity, setting, and participants
, Question:
17. language
Answer:
socially shared code that is used to represent concepts
Question:
18. grammar
Answer:
the rules of a language
Question:
19. generative
Answer:
you can create new utterances
Question:
20. dynamic
Answer:
language changes over time
Question:
21. phonology
Answer:
the sound system of English, consists of about 43 phonemes or unique speech sounds
Question:
22. phonotactic
Answer:
rules specify how sounds may be arranged in words
Question:
23. morphology
Answer:
involves the structure of words
Question:
24. morpheme
Answer:
smallest grammatical unit within a language
Question:
25. free morpheme
Answer:
may stand along as a word i.e. cat, go, spite, like