AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Which of the following is NOT a key nutrition concept?
Answer:
The best way for people to obtain all the essential nutrients is to consume dietary supplements.
Question:
2. Which of the following is NOT a biological or physiological factor that influences a person's food
choices?
Answer:
Emotional stress level
Question:
3. Which of the following is NOT true about water?
Answer:
Water is necessary for immune function
Question:
4. Which of the following statements is true?
Answer:
In the United States, poor eating habits contribute to some of the ten leading causes of death.
Question:
5. Most Americans purchase less than recommended amounts of ________.
Answer:
Fruits
Question:
6. Which of the following is NOT a requirement to become a registered dietitian nutritionist (RDN)?
Answer:
Obtain a culinary certificate of training
Question:
7. An essential nutrient ___________
Answer:
Must be supplied by the diet
Question:
8. Which of the following conditions is NOT a leading cause of death in the United States?
Answer:
Tuberculosis
,Question:
9. Studying nutrition is important to __________
Answer:
learn about the nutritional value of foods and effects diet can have on health.
Question:
10. Which of the following conditions or diseases is a leading diet-related cause of death in the United
States?
Answer:
Stroke
Question:
11. Consuming a diet that supplies large amounts of certain types of fat increase one's risk of developing
heart disease. Thus, a diet that supplies an excessive amount of such fats is a _______ for heart disease
Answer:
Risk factor
Question:
12. Which of the following substances is a nutrient that does NOT supply any energy for the human body?
Answer:
Vitamin D
Question:
13. Which of the following is NOT a major factor impacting a person's food choices?
Answer:
Blood type
Question:
14. Which of the following foods is naturally a rich source of phytochemicals?
Answer:
Blueberries
Question:
15. Which of the following is typically NOT an environmental factor in what people eat?
Answer:
Negative food-related experiences
Question:
16. The U.S. Department of Health and Human Services (DHHS) issues the Healthy People report every
____ years.
Answer:
10
Question:
17. Which of the following statements is TRUE?
, Answer:
Most foods are mixtures of nutrients.
Question:
18. Which of the following factors has a major influence over a person's food choices?
Answer:
Childhood experiences
Question:
19. Which of the following is NOT a common marketing tactic to encourage consumers to purchase
manufactured foods?
Answer:
Nutrition information posted next to fresh fruits and vegetables
Question:
20. A person must be _______ to make lasting changes to their food-related behaviors
Answer:
motivated
Question:
21. Which of the following is a micronutrient?
Answer:
Iron
Question:
22. Choosing foods based on religious teachings is an example of ______ factors influencing eating habits.
Answer:
Cognitive
Question:
23. Which of the following substances is a macronutrient?
Answer:
Protein
Question:
24. Which of the following is NOT a reason dietary recommendations undergo revisions?
Answer:
Nutrition is an exact science
Question:
25. In the United States, consumers eat more _____ than recommended
Answer:
Protein foods
Question:
26. A small apple supplies approximately 40,000