QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Phonetics vs. Phonology description and definition
Answer:
Phonetics - physical speech production Phonology - rules of sound
Question:
2. What is IPA?
Answer:
International Phonetic Alphabet
Question:
3. Formal vs. Informal Speech
Answer:
Formal - how you talk to your professor Informal - how you talk to your friends
Question:
4. What is the purpose of phonetics?
Answer:
to be able to study the production and perception of speech sounds and transcribe them
Question:
5. How do we discriminate sounds?
Answer:
describe error, right vs wrong sound production, phonetic transcription
Question:
6. Why is there a variation in phonetic transcription from professional to professional?
Answer:
personal habit or method learned
Question:
7. What is the difference between spelling and sound in English?
Answer:
Roman vs phonetic alphabet, silent letters, digraph, autograph
Question:
8. Graphemes vs. Phonemes
Answer:
grapheme - number of letters in a word phoneme - how many sounds are in word
Question:
9. What font do we use for this class?