ACTUAL QUESTIONS AND CORRECT ANSWERS
Question:
1. Four competencies of Emotional Intelligence
Answer:
Self-Awareness; Self-Management; Social Awareness; Relationship Management
Question:
2. Self-Awareness
Answer:
Understanding one's own emotions and how they affect others, recognizing one's strengths and limitations,
and demonstrating self-confidence.
Question:
3. Self-Management
Answer:
Keeping emotions in check, acting with integrity, being adaptable, striving for excellence, taking initiative,
and demonstrating optimism.
Question:
4. Social Awareness
Answer:
Demonstrating empathy by recognizing others' perspectives and taking them into consideration,
understanding group dynamics, and considering customers' needs.
Question:
5. Relationship Management
Answer:
Developing others, inspiring people, initiating or managing change, influencing, managing conflict, and
working with others toward shared goals.
Question:
6. Of what does the communication model consist?
Answer:
Communication need, sender, message, audience, and response.
Question:
7. Communication need
Answer:
Starts the process of communication in organizations.
Question:
8. Five things a sender must do
,Answer:
Interpret the communication context; Identify and analyze the audience; Determine objectives; Choose the
medium; and Create the message
Question:
9. Message
Answer:
The information to be communicated.
Question:
10. Methods of delivering a message
Answer:
Oral, written, or nonverbal.
Question:
11. Audience responses to a message
Answer:
Interpret the message and provide feedback
Question:
12. Response
Answer:
Audience feedback to a message
Question:
13. Three types of communication that make up and organization's formal communication network
Answer:
Downward, upward, and lateral.
Question:
14. Downward Communication
Answer:
The flow of information from managers to their employees (people who report to them).
Question:
15. Cascading communication
Answer:
Information directed from one level in an organization down to another.
Question:
16. Upward Communication
Answer:
The flow of information from lower-level employees to upper-level employees or managers.
Question:
17. Lateral (or Horizontal) Communication
, Answer:
The flow of information among peers within an organization.
Question:
18. Informal communication network
Answer:
How employees share information (through the grapevine).
Question:
19. Verbal barriers to communication
Answer:
Inadequate Knowledge or Vocabulary; Differences in Interpretation; Language Differences; Inappropriate
Use of Expressions; Overabstraction and Ambiguity; and Polarization
Question:
20. Nonverbal barriers to communication
Answer:
Inappropriate or Conflicting Signals; Differences in Perception; Inappropriate Emotions; and Distractions
Question:
21. Denotation
Answer:
The literal, dictionary meaning of a word.
Question:
22. Connotation
Answer:
The subjective, emotional meaning that you attach to a word.
Question:
23. Slang
Answer:
An expression, often short-lived, identified with a specific group of people.
Question:
24. Jargon
Answer:
The technical terminology used within specialized groups—sometimes called "the pros' prose."
Question:
25. Euphemisms
Answer:
Expressions used instead of words that may be offensive or inappropriate.
Question:
26. Abstract word