Implementation, & Management
15th Edition
Carlos Coronel, Steven Morris
TEST BANK
UPDATED 2026/2027
✓ 640 Questions with Complete Answers
✓ 480 Multiple Choice Questions (MCQs)
✓ 159 True/False Questions
✓ Multiple Response / Select-All-That- Apply Question
✓ Complete Answer Key
✓ Conceptual & Scenario-Based Questions
✓ Database Design & SQL Practice
✓ Complete 16-Chapter Coverage
,Chap 01 15e - Coronel
Indicate whether the statement is true or false.
1. When computerized file systems were initially being developed, the computerized files were similar to the manual
files they replaced.
a. True
b. False
ANSWER: True
2. Generative artificial intelligence (AI) systems use statistical analysis techniques to identify patterns,
dependencies, relations, and trends among data and to forecast future trends.
a. True
b. False
ANSWER: False
3. When designing a database, you should strive for a design that minimizes the need for future changes to its
structure.
a. True
b. False
ANSWER: True
4. The activities that make the database perform more efficiently in terms of storage and access speed are known
as machine learning.
a. True
b. False
ANSWER: False
5. A major weakness of the file system approach is that even the simplest data-retrieval task requires extensive
programming.
a. True
b. False
ANSWER: True
6. Database technologies are constantly evolving to address new challenges.
a. True
b. False
ANSWER: True
7. A spreadsheet is an appropriate substitute for a database.
a. True
b. False
ANSWER: False
Page 1
,Name: Class: Date:
Chap 01 15e - Coronel
8. A team whose activities focus on the design of a database structure that will be used to store and manage end-
user data is engaged in database design.
a. True
b. False
ANSWER: True
9. Data redundancy exists when the same data is stored unnecessarily in different places.
a. True
b. False
ANSWER: True
10. Artificial intelligence (AI) consists of computer systems that mimic human thinking, understanding, learning,
reasoning, problem solving, and decision making.
a. True
b. False
ANSWER: True
11. A database administrator’s main job is to create and maintain database-based applications.
a. True
b. False
ANSWER: False
Indicate the answer choice that best completes the statement or answers the question.
12. Which term refers to the body of information and facts about a specific subject?
a. knowledge
b. data
c. database
d. data management
ANSWER: a
13. The server machines on which a database management system is running belong to which category of database
system components?
a. hardware
b. operating system software
c. data
d. utility software
ANSWER: a
Page 2
, Name: Class: Date:
Chap 01 15e - Coronel
14. Which statement about database design is true?
a. Most users of database management systems (DBMSs) can easily build a highly functional database.
b. A good database management system (DBMS) with a badly designed database will still perform well.
c. Most current-generation database management systems (DBMSs) are difficult to use.
d. Proper database design requires the designer to precisely identify the database’s expected use.
ANSWER: d
15. Which term refers to subsets of data that are isolated and disconnected from the rest of a company’s
information?
a. artificial information
b. islands of information
c. unstructured information
d. single-user information
ANSWER: b
16. Which word or phrase best describes the process of designing appropriate data repositories of integrated
information using the two-dimensional table structures found in most databases?
a. data management
b. decomposition
c. performance tuning
d. machine learning
ANSWER: b
17. OmniStore is a database whose data exists in its original (raw) state. What type of database is OmniStore?
a. cloud
b. unstructured
c. analytical
d. centralized
ANSWER: b
18. Takano is starting a small retail business. She wants a way to keep her business’s data persistent, secure,
shareable, and available to decision-makers when necessary. What would be the best way to store and manage
her data?
a. a set of paper records kept in filing cabinets
b. a database managed by a database management system
c. a set of spreadsheet files stored on individual computers
d. a collection of data stored temporarily in application memory
ANSWER: b
Page 3