100% Solved | Rated A+
1. According to Greek philosophers, food is thought to be made up of all of the
following EXCEPT-
A) Medicine
B)Nutriment
C) Blood enrichments
D) Poisons
Answer: C. blood enrichments
2. is a reference value with DRI's that is the
average daily nutrient intake level estimated to meet the requirement of half
the healthy individuals in a particular life stage and gender group.
Answer: Estimated Average Requirement
3. Which of the following are NOT true of Rudman and Feller�s Conditionally
Essential criteria?
A.) Deficiency results in decline in plasma level into subnormal range
,B.) Appearance of physiological function and structure malfunction with
deficiency
C.) Correction of only decrease in plasma level by intake of certain supple-
ment
D.) Correction of both decrease in plasma level and appearance of physiolog-
ical malfunction by intake of certain supplement
Answer: C. correction of only disease in plasma level by intake of certain supplement
4. Which dietary recommendation was created to meet the nutrient level of
intake of half the of the healthy individuals in a given population?
A.) AMDR
B.) RDA
C.) DRI
D.) EAR
Answer: D. EAR
5. Of the elements listed below which one is NOT considered to be essential?
A. Boron B. Vanadium C. Nickel D. Iron
Answer: D. Iron
6. The DRI consists of different reference values, of these reference values,
which one deals with the average daily dietary nutrient intake level sufficient to
,meet the nutrient requirements of healthy individuals in a particular life
stage?
Answer: RDA (Recommended Dietary Allowance)
7. Evidence AGAINST the theory that food intake occurs to regulate blood
glucose levels include all of the following EXCEPT
A. Brain glucose levels (not blood glucose levels) are the trigger
B. Low blood glucose and 2-deoxyglucose causes eating
C. Anticipatory glucose control involves learning (ex: time of day, social cues)
D. The blood glucose response to eating is slow
Answer: B. low blood glucose and 2-deoxyglucose causes eating
8. Discuss the role hormonal, neural, and metabolic factors play in gastroin-
testinal regulation of food intake.
Functions of GLP-1 include all of the following EXCEPT
A. Promoting the release of insulin
B. Increasing pancreatic beta-cell growth
C. Promoting weight loss and glucose control
D.Decreasing feeling of satiety
Answer: D. Decreasing feeling of satiety
9. Stimulated by insulin and secreted by adipocytes, is a hormone which
, induces long-term satiety relative to body mass.
Answer: leptin
10. Question Which of the following peptides acts to induce hunger?
a. CCK
b. GLP-1
c. Ghrelin
d. Leptin
Answer: c. ghrelin
11. What homeostatic system is not involved in regulating satiety?
A. Nervous
B. Endocrine
C. Vascular
D. Urinary
Answer: D. Urinary
12. GLP-1 is secreted from the colon, inhibits glucagon release and promotes
weight loss and .
A. Release of insulin
B. Sodium excretion