SET QUESTIONS AND ANSWERS
100% CORRECT | RATED A+
1. secondary causes of osteoporosis
which 3 common drugs?
Answer: Hyperthyroidism, hyperparathyroidism, hypercalciuria, certain drugs (eg tamoxifen, steroids, PPIs),
calcium/vitamin D deficiency, RA, celiac disease, malabsorptive diseases such as Crohn disease, and ulcerative colitis
2. Median age of menopause in US women
Answer: 52.54 y
3. POI
Answer: Intermittent ovarian function & insuflcient estrogen levels occurring at age <40 y
4. which STRAW stage?
menarche / early reproductive
,Answer: -5
5. which STRAW stage?
peak reproductive
Answer: -4
6. which STRAW stage?
late reproductive
Answer: -3
7. which STRAW stage?
perimenopause
Answer: -2 to -1 & +1a
8. which STRAW stage?
FMP &
12 months after final menstrual period
Answer: FMP = 0 12 months after = +1a
9. which STRAW stage?
,VMS most likely
Answer: +1a (most likely)
-1 (likely)
aka perimenopause/menopause transition
10. which STRAW stage?
early post menopause
Answer: +1a to +1c
11. which STRAW stage?
late postmenopause
Answer: +2
12. which STRAW stage?
amenorrhea >60 days
Answer: -1
aka late menopause transition
13. which STRAW stage?
, variable cycle lengths of >7 days differences
Answer: -2 aka early menopause transition
14. difference between menopause transition vs perimenopause per STRAW
criteria?
Answer: menopause transition: -2 and -1, prior to FMP
perimenopause: -2 to +1a, includes 12 mo of amenorrhea following FMP
15. which STRAW stage?
initial drop in AMH/AFC/inhibin, cycles still regular, FSH normal
Answer: -3b
aka late reproductive
16. which STRAW stage?
cycles shorter, first increase in FSH
Answer: -3a
aka late reproductive