4th Edition By Holly Stromberg
TEST BANK
For Dewit’s Medical Surgical Nursing
Concepts and Practice 4th Edition by
Holly Stromberg
,Test Bank for Dewit’s Medical Surgical Nursing Concepts and Practice 4th Edition
By Holly Stromberg
Chapter 01: Caring for Medical-Surgical Patients
DeWit: Medical-Surgical Nursing: Concepts & Practice, 4th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Which statement accurately describes the primary purpose of the state nurse practice
act(NPA)?
a. To test and license LPN/LVNs
b. To define the scope of LPN/LVN practice
c. To improve the quality of care provided by the LPN/LVN
d. To limit the LPN/LVN employment placement
ANSWER: B
While improving quality of care provided by the LPN/LVN may be a result of the NPA, the
primary purpose of the NPA of each state defines the scope of nursing practice in that state.
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 3 OBJ: 3
TOP: NPA KEY: Nursing Process Step: Implementation
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
2. The charge nurse asks the new vocational nurse to start an intravenous infusion, a skill that
thevocational nurse has not been taught during her educational program. How should the
vocational nurse respond?
a. Ask a more experienced nurse to demonstrate the procedure.
b. Look up the procedure in the procedure manual.
c. Attempt to perform the procedure with supervision.
d. Inform the charge nurse of her lack of training in this procedure.
ANSWER: D
The charge nurse should be informed of the lack of training to perform the procedure, and
thevocational nurse should seek further training to gain proficiency. Although the other
options might be helpful, they are not safe.
DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 3 OBJ: 1 TOP:
Providing Safe Care KEY: Nursing Process Step: N/A
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
3. Which patient statement indicates a need for further discharge teaching that the
vocationalnurse should address?
a. ―Ihave no idea of how this drug will affect me.‖
b. ―Do you know if my physician is coming back today?‖
c. ―Will my insurance pay for my stay?‖
d. ―Am I going to have to go to a nursing home?‖
ANSWER: A
Lack of knowledge at discharge about medication effects and side effects is a concern that
should be addressed by the vocational nurse. The other concerns in the options are the
responsibility of other departments to which the nurse might refer the patient.
, Test Bank for Dewit’s Medical Surgical Nursing Concepts and Practice 4th
Edition By Holly Stromberg
DIF: Cognitive zLevel: zApplication REF: z z zp. z 2 OBJ:
z1TOP:
z z Teaching KEY: z Nursing zProcess z Step: zImplementation
MSC: z NCLEX: zSafe, z Effective zCare zEnvironment: zCoordinated zCare
4. According zto zmost zstate zNPAs, zthe zvocational znurse zacting zas zcharge znurse zin za zlong-
term zcarefacility
z zacts zin zwhich zcapacity?
a. Working zunder zdirect z supervision zof zan zRN zon zthe zunit
b. Working zwith zthe zRN zin zthe zbuilding
c. Working zunder zgeneral zsupervision zby zthe zRN zavailable zon zsite zor zby
zphone
d. Working zas zan zindependent zvocational znurse
ANSWER: z C
The zvocational znurse zin zthe zcapacity zof zthe zcharge znurse zin za z long-term zcare z facility zacts
zwiththe
z zgeneral zsupervision zof zan zRN zavailable zon zsite zor zby zphone.
DIF: Cognitive zLevel: zComprehension REF: z z zp. z 3 OBJ: z1
zTOP: z Charge zNurse/Manager KEY: zNursing zProcess zStep:
zN/AMSC:
z z NCLEX: zSafe, z Effective zCare zEnvironment: zCoordinated zCare
5. The znurse zis zeducating za zpatient zthat zis za zmember zof za zhealth zmaintenance
zorganization(HMO).
z z Which zinformation zshould z the znurse z include?
a. Seek zthe zopinion zof zan zalternate zhealth zcare zprovider.
b. Contact zthe zinsurance zcompany zfor zcoverage zdetails zas zservices zmay zbe
zlimited.
c. Provide zdetailed zdocumentation zof zall zcare zreceived zfor zhis zcondition.
d. Wait zat zleast z6 zmonths zto zsee za zspecialist.
ANSWER: z B
HMOs zare za zkind zof zmanaged zcare. zThis zis zaccomplished zby zpaying zproviders zto zcare zfor
zgroups zof zpatients zfor za zset zcapitation zfee zand zby zlimiting z services. z Patients zare znot
zrequired ztoseek
z za z second zopinion, zprovide z documentation z of zcare, zor z wait z a zspecific
ztime zperiod zbefore zvisiting za zspecialist.
DIF: Cognitive zLevel: zApplication REF: z z zp. z 9 OBJ: z 9
TOP: z Charge zNurse/Manager KEY: zNursing zProcess zStep:
zImplementationMSC:
z z NCLEX: zSafe, z Effective zCare zEnvironment: zCoordinated zCare
6. The zpatient z complains zto zthe znurse zthat z he z is zconfused zabout z his z ―deductible‖ zthat z he
zowes zthe zhospital. z Which zstatement z accurately zexplains z a zdeductible?
a. An zamount zof zmoney zput z aside z for zthe zpayment zof zfuture zmedical zbills
b. A zone-time zfee zfor zservice
c. An zamount zof zmoney zdeducted zfrom zthe zbill zby zthe zinsurance zcompany
d. An zannual zamount zof zmoney zthe zpatient z must zpay zout-of-pocket z for zmedical
zcare
ANSWER: z D
The zdeductible zis zthe zannual zamount zthe z insured zmust zpay zout-of-pocket zprior zto zthe
zinsurancecompany
z zassuming zthe zcost. zThis zpractice z improves zthe zprofit z of zthe zinsurance
zcompany.
, Test Bank for Dewit’s Medical Surgical Nursing Concepts and Practice 4th
Edition By Holly Stromberg
DIF: Cognitive zLevel: zComprehension REF: z z zp. z 7 OBJ: z 9
TOP: z Health zCare zFinancing KEY: zNursing zProcess zStep:
zImplementationMSC:
z z NCLEX: zSafe, z Effective zCare z Environment: zCoordinated zCare
7. A zpatient zasks zthe znurse zwhat z Medicare zPart zA zcovers. zWhich zresponse zis zcorrect?
a. Medicare zPart zA zcovers zinpatient z hospital zcosts.
b. Medicare zPart zA zcovers zreimbursement zto zthe
zphysician.
c. Medicare zPart zA zcovers zoutpatient zhospital
zservices.
d. Medicare zPart zA zcovers zambulance ztransportation.
ANSWER: z A
Medicare zPart zA zcovers zinpatient zhospital zexpenses, zdrugs, zx-rays, zlaboratory zwork,
zandintensive
z zcare. zMedicare zPart zB zpays zthe zphysician, zambulance ztransport, zand
zoutpatientservices.
z
DIF: Cognitive zLevel: zComprehension REF: z p. z8, z Box z1-4
OBJ: z z z 9 TOP: z Government-Sponsored zHealth
zInsuranceKEY:
z z Nursing zProcess zStep: zImplementation
MSC: z NCLEX: zSafe, z Effective zCare zEnvironment: zCoordinated zCare
8. Which zis zthe zmain zcost-containment z component zof zdiagnosis-related zgroups z(DRGs)?
a. Hospitals zfocus zonly zon zthe zspecific zdiagnosis.
b. Hospitals ztreat zand zdischarge zpatients zquickly.
c. Reduced zcost zdrugs zare zordered zfor zspecific
zdiagnoses.
d. Diagnostic zgroup zclassification zstreamlines zcare.
ANSWER: z B
DRGs zare za zprospective zpayment zplan zin zwhich zhospitals zreceive za zflat z fee z for zeach
zpatient’sdiagnostic
z zcategory zregardless zof zthe zlength zof ztime zin zthe z hospital. z If
zhospitals zcan ztreat zanddischarge
z zpatients z before zthe z allotted ztime, zhospitals z get zto
zkeep zthe zexcess zpayment; zcost zis z contained, z and z the zpatient z is zdischarged z sooner.
DIF: Cognitive zLevel: zComprehension REF: z z zp. z 8 OBJ:
z9TOP:
z z Government-Sponsored zHealth zInsurance
KEY: z Nursing zProcess zStep: zImplementation
MSC: z NCLEX: zSafe, z Effective zCare zEnvironment: zCoordinated zCare
9. The znurse zis zassessing za zgroup zof zpatients. zWhich zpatient z would z most z likely zqualify
zforMedicaid?
z
a. A z35-year-old zunemployed zsingle zmother zwith zdiabetes
b. A z70-year-old zMedicare zrecipient z with zretirement zincome zwho zneeds zto zbe z in za
long-term zcare z facility
c. An z80-year-old zblind zwoman zliving zin zher zown zhome zwho zhas zinadequate zprivate
insurance
d. A z67-year-old zstroke zvictim zwith zMedicare zPart zA zand zan zincome z from
zinvestments
ANSWER: z A