AND 100% VERIFIED ANSWERS / GRADED A+ / GUARANTEED
PASS!!
1.How should a boat's registration number and validation decal be displayed?
- answer-on both sides of the bow
2.What are the most important factors in choosing a PFD?
- answer-weight and chest size
3.Information on the capacity plate
- answer-number of people, max weight, sometimes max horsepower
4.Best way to find out about local hazards
- answer-nautical chart
5.Minimum age to operate a PWC
- answer-16 years old
6.Type of PFD that turns most people face up
- answer-off-shore PFD (type 1)
7.Who is responsible for making sure passengers know all safety information?
- answer-the operator
8.Best place to store a fire extinguisher
- answer-in an easily accessible place
9.When should a life jacket be discarded and replaced?
- answer-when it is torn
10.What effect does alcohol have on operating a vessel?
- answer-increases the likelihood of an accident
, 11.In federally controlled waters, what equipment is required on an 18 foot
boat?
- answer-USCG approved visual distress signal, PFD, throwable device
12.sound producing device required on an 18 ft boat in NJ waters
- answer-horn or whistle
13.What factors provide warning of dangerous weather?
- answer-dark clouds and shifting winds
14.part of a regular engine maintenance program
- answer-check the oil
15.With respect to the wind or current, how should you approach the dock?
- answer-into the wind
16.What should you do before fueling?
- answer-stop the engine, close all doors/windows/hatches
17.Where should the trailer be located when loading gear?
- answer-well away from the dock
18.how to avoid propeller strikes when boarding
- answer-turn of engine
19.What is a reason why boat operators would be directed to shore?
- answer-not enough PFDs on board
20.What is the best way of minimizing the risk of drowning?
- answer-wearing a life jacket
21.how to avoid transporting nuisance species
- answer-clean hull, clear bilge, clear off zebra mussels
22.boat operator should tell passengers
- answer-basic safety information and the location of safety equipment
23.function of an ignition safety switch -
answer-kills the engine if it comes off