VERIFIED ANSWERS 2025/2026 GRADED A+
,TEST BANK FOR UNDERSTANDING ABNORMAL BEHAVIOR 10TH EDITION, SUE, QUESTIONS WITH CORRECT
VERIFIED ANSWERS 2025/2026 GRADED A+
Chapter 1: Abnormal Behavior
MULTIPLE CHOICE
1. Which statement about abnormal psychology is accurate? L L L L L
a. Abnormal psychology seeks to describe, explain, predict, and modify unusual behaviors.
L L L L L L L L L L
b. Although abnormal psychology has made several gains in the past 20 years, it is not
L L L L L L L L L L L L L L L
yet a scientific field of study.
L L L L L
c. The subject matter of abnormal psychology is restricted to extremely bizarre behavior.
L L L L L L L L L L L
d. Most diagnoses of abnormality are based on two or three basic behavioral factors.
L L L L L L L L L L L L
ANS: A LL REF: The Concerns of Abnormal
L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Factual L LLL L
2. Psychopathology, or abnormal behavior, results primarily from ____. L L L L L L L
a. genetic factors L
b. environmental factors L
c. sociocultural factors L
d. an interaction of many factors
L L L L
ANS: D LL REF: Introduction OBJ: 1 LL L LL MSC: Factual L
3. Dr. Thompson collects information in order to describe and draw inferences about an
L L L L L L L L L L L L
individual'spsychological disorder. Dr. Thompson is engaged in ____.
L L L L L L L L
a. therapy
b. predicting dangerousness L
c. psychodiagnosis
d. research
ANS: C LL REF: The Concerns of Abnormal
L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Applied L LLL L
4. Dr. Kohn is a psychoanalyst, Dr. Edwards is a humanistic therapist, Dr. Peterson is a cognitive
L L L L L L L L L L L L L L L L
behavioral therapist, and Dr. James is a Gestalt therapist. Each of them would likely have a
L L L L L L L L L L L L L L L L
different
____ for a client's abnormality.
L L L L
a. time of onset L L
,TEST BANK FOR UNDERSTANDING ABNORMAL BEHAVIOR 10TH EDITION, SUE, QUESTIONS WITH CORRECT
VERIFIED ANSWERS 2025/2026 GRADED A+
b. explanation
c. diagnosis
d. prognosis
ANS: B LL REF: The Concerns of Abnormal L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Applied L LLL L
5. A psychologist says, “Juan's abnormal behavior is likely due to a combination of biology
L L L L L L L L L L L L L L
andinadequate interpersonal skills.” The psychologist is .
L L L L L L
a. predicting the future symptoms of Juan L L L L L
b. giving Juan a psychodiagnosis L L L
c. offering an explanation for Juan's problem
L L L L L
d. describing how to control Juan's symptoms L L L L L
ANS: C LL REF: The Concerns of Abnormal L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Applied L LLL L
6. Which statement regarding the prediction of abnormal behavior is accurate?
L L L L L L L L L
a. Even experienced professionals tend to overpredict future violence.
L L L L L L L
b. Psychologists are not interested in predicting clients' future behavior.
L L L L L L L L
c. Prediction is unrelated to understanding the cause of abnormality.
L L L L L L L L
d. Psychologists tend to underpredict future violence. L L L L L
ANS: A LL REF: The Concerns of Abnormal L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Conceptual L LLL L
7. One of Seung-Hui Cho's professors reported Cho's frightening behavior to many campus
L L L L L L L L L L L L
authorities. What reason did those authorities give her to explain why they could do nothing?
L L L L L L L L L L L L L L
a. Cho's therapist did not feel he posed a danger to others.
L L L L L L L L L L
b. There was no space in any of the local mental health facilities to house him.
L L L L L L L L L L L L L L
c. Cho did not make any overt threats against anyone.
L L L L L L L L
d. When compared with that of his peer group, Cho's behavior was not considered odd.
L L L L L L L L L L L L L
ANS: C LL REF: The Concerns of Abnormal L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Applied L LLL L
8. When psychologists talk about modifying abnormal behavior, they mean they are ____.
L L L L L L L L L L L
a. attempting to understand the underlying cause of that behavior
L L L L L L L L
, TEST BANK FOR UNDERSTANDING ABNORMAL BEHAVIOR 10TH EDITION, SUE, QUESTIONS WITH CORRECT
VERIFIED ANSWERS 2025/2026 GRADED A+
b. restricting the freedom of dangerous clients
L L L L L
c. attempting to anticipate the future behaviors of clients
L L L L L L L
d. using therapy to improve client behavior
L L L L L
ANS: D LL REF: The Concerns of Abnormal
L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Factual
L LLL L
9. Which of the following defines therapy most accurately?
L L L L L L L
a. A program of systematic intervention designed to alter behavior, emotion, or thought
L L L L L L L L L L L
b. The scientific study of abnormal behavior.
L L L L L
c. A system of observing abnormal behavior in an attempt to classify it
L L L L L L L L L L L
d. The application of a theoretical model to explain the cause of abnormal behavior
L L L L L L L L L L L L
ANS: A LL REF: 1 L LL OBJ: The Concerns of Abnormal
L L L L L
Psychology MSC: Factual L L
10. A psychologist develops several activities for clients aimed at helping them become more
L L L L L L L L L L L L
self-disciplined and feel more confident about trying new behaviors. This example illustrates ____.
L L L L L L L L L L L L
a. how epidemiological work is done in the field
L L L L L L L
b. how therapy may be seen as an attempt to modify behavior
L L L L L L L L L L
c. the function of providing an explanation for abnormal behavior
L L L L L L L L
d. the essential need for accurate psychodiagnosis
L L L L L
ANS: B LL REF: The Concerns of Abnormal
L L L L L
Psychology OBJ: 1 MSC: Applied
L LLL L