CHAPTER 01: THE HISTORY OF WILDLIFE MANAGEMENT IN AMERICA
1. Wildlife management is a fairly old concept since colonial days.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
2. Wildlife populations are inexhaustible.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
3. The Lacey Act protected deer in South Carolina in 1748.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
4. Early French settlers adapted to North America and its wildlife environment.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: EXPLOITATION
5. President Grant established the Yellowstone Park.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: PROGRESS IS FINALLY MADE
6. The Lacey Аct proposed an excise tax on firearms.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: PROGRESS IS FINALLY MADE
7. The original colonists were avid hunters who knеw how to utilize the wild fauna and animals found in the “new” land.
a. True
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 1
,Name: Class: Date:
CHAPTER 01: THE HISTORY OF WILDLIFE MANAGEMENT IN AMERICA
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
8. Sport hunting has endangered many species.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: SERIOUS CONSERVATION EFFORTS BEGIN
9. The last passenger pigeon diеd in a Cincinnati Zoo in 1914.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: EXPLOITATION
10. White-tailed deer benefited from clearing forests for cropland.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
11. In 1804, _____ began a journey into America’s heartland; a journey which led to fame.
a. President Theodore Roosevelt b. President Ulysses S. Grant
c. Aldo Leopold d. Lewis and Clark
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: EXPLOITATION
12. _____ families composed more than 90% of the population in colonial America.
a. Market hunter b. Conservation
c. Rural d. Farming
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
13. _____ colonists cleared forests to build towns and roads, which destroyed wildlife habitat.
a. English b. French
c. Native American d. Market hunting
ANSWER: a
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 2
,Name: Class: Date:
CHAPTER 01: THE HISTORY OF WILDLIFE MANAGEMENT IN AMERICA
POINTS: 1
REFERENCES: EXPLOITATION
14. Clearing land was beneficial to white-tailed deer and _____ to passenger pigeons.
a. helpful b. detrimental
c. adapting d. conserving
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: INTRODUCTION
15. _____ was/were used as a method to defeat the Native Americans.
a. Railroads b. Conservation laws
c. Killing of Buffalo d. Passenger pigeons
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: EXPLOITATION
16. _____ kill wildlife for profit.
a. Sport hunters b. Market hunters
c. Conservationists d. Native Americans
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: SERIOUS CONSERVATION EFFORTS BEGIN
17. Passage of the _____ in 1900 ended market hunting and the interstate shipment of wildlife and wildlife products.
a. Lacey Act b. Migratory Bird Conservation Act
c. Duck Stamp Act d. Wildlife Restoration Act
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: PROGRESS IS FINALLY MADE
18. _____ is against the code of sport hunters; they quickly tried to save species being exploited.
a. Commercializatio b. Endangered species
n
c. Surplus wildlife d. Conservation
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: SERIOUS CONSERVATION EFFORTS BEGIN
19. The _____ Act was an agreement between Canada and the United States to protect waterfowl.
a. Lacey b. Duck Stamp
c. Migratory Bird d. Bird Hunting
Conservation
ANSWER: c
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 3
, Name: Class: Date:
CHAPTER 01: THE HISTORY OF WILDLIFE MANAGEMENT IN AMERICA
POINTS: 1
REFERENCES: PROGRESS IS FINALLY MADE
20. _____ has been called "Father of American Conservation."
a. Ulysses S. Grant b. William Clark
c. James Oliver d. Theodore Roosevelt
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: PROGRESS IS FINALLY MADE
1. Humans no longer utilize wildlife as a natural resource.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: THE ROLE OF NATURAL RESOURCES IN AMERICA'S DEVELOPMENT
2. Slash-and-burn agriculture allowed farmers to utilize farmland for many yеars.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: THE ROLE OF NATURAL RESOURCES IN AMERICA’S DEVELOPMENT
3. Slash-and-burn agriculture is a conservation method aimed at creating wildlife habitat.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
REFERENCES: THE ROLE OF NATURAL RESOURCES IN AMERICA’S DEVELOPMENT
4. Early settlers came to North America in searсh of land, which was limited in Europe.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
REFERENCES: THE ROLE OF NATURAL RESOURCES IN AMERICA’S DEVELOPMENT
5. Wildlife is a renewable natural resource.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 4