CRIJ 1310 TEST 1 Questions and Correct
Answers/ Latest Update / Already Graded
1) That which is laid down, ordained, or established...a body of rules of
action or conduct prescribed by controlling authority, and having a
binding legal force are ___
Ans: Laws
2) ___ are the unwritten rules that underlie and are inherent in the
fabric of our society
Ans: Norms
3) The least serious crime is a(n) ___
Ans: Infraction
4) Burglary is an example of a ___
Ans: Property crime
5) ___ law is in the form of formal written Codes made by a legislature
or governing body with the power to make law.
Ans: Statutory
All rights reserved © 2025/ 2026 |
, Page |2
6) ___ ___ is the legal principal that requires that courts be bound by
their own earlier decisions and by those of higher courts having
jurisdiction over them regarding subsequent cases on similar issues
and fact.
Ans: Stare decisis
7) That part of the law that defines crimes and specifies punishments is
___ ___ ___
Ans: Substantive criminal law
8) ___ Law originates from the use of custom rather than from written
statutes.
Ans: Common
9) The first ten amendments of the U.S. Constitution are known as ___
___ ___ ___
Ans: The bill of rights
10) The authority of a state to enact and enforce a criminal statute is
called ___ ___
All rights reserved © 2025/ 2026 |